ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

برخورد سیارک به زمین در سال 2032
نجوم و فضا

یک سیارک 100 متری شاید در سال 2032 با زمین برخورد کند

سازمان‌های مختلف برای مواجهه با خطرات احتمالی برخورد این سیارک آماده می‌شوند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۹:۰۰

به گفته ناسا، 1.3 درصد احتمال دارد که سیارکی به نام «2024 YR4» سال 2032 با زمین برخورد کند. البته شاید تا آن سال احتمال خطر برخورد این سیارک کاهش یابد، در غیر این صورت ناسا مجبور می‌شود مأموریتی را برای دورکردن سیارک برنامه‌ریزی کند.

براساس گزارش گاردین، طبق اندازه‌گیری‌ها، به احتمال 1.3 درصد سیارک 2024 YR4 با عرض 100 متر در 22 دسامبر 2032 (2 دی‌1411) به زمین برخورد خواهد کرد؛ به‌عبارت‎‌دیگر تقریباً 99 درصد احتمال دارد که بدون هیچ حادثه‌ای این سیارک از کنار زمین بگذرد.

اواخر دسامبر 2024، تلسکوپی در شیلی اولین بار این سیارک را کشف کرد اما داده‌های جدید سطح خطر برخورد آن را به بیش از یک درصد افزایش داده است.

احتمال برخورد سیارک به زمین در سال 2032

در مقیاس تورینو، سیارک 2024 YR4 در رتبه 3 قرار می‌گیرد، که نشان‌دهنده احتمال برخورد نزدیک است و ستاره‌شناسان باید آن را رصد کنند؛ چون درصورت برخورد این سیارک ممکن است تخریب‌ نسبتاً زیاد باشد. مقیاس تورینو از صفر (بدون خطر) تا 10 (برخورد قطعی) متغیر است.

برخورد سیارک به زمین در سال 2032

تنها سیارکی که تاکنون در رتبه بالاتری قرار گرفته، آپوفیس (Apophis) بود که سال 2004 خبرساز شد. آپوفیس ابتدا در مقیاس تورینو رتبه 4 را داشت اما بعداً با مشاهدات بیشتر مشخص شد تا یک قرن هیچ تهدیدی برای زمین نخواهد داشت.

درکل، جسمی فضایی به اندازه سیارک 2024 YR4 نمی‌تواند باعث انقراض دسته‌جمعی مانند 66 میلیون سال پیش شود؛ سیارکی که دایناسورها را نابود کرد، 10 تا 15 کیلومتر عرض داشت اما صخره‌های فضایی با عرض 100 متر که معمولاً ​​هر چند هزار سال یک‌ بار به زمین برخورد می‌کنند، هنوز هم پتانسیل ایجاد خسارت‌های فاجعه‌بار در مقیاس یک شهر را دارند.

استاد علوم سیاره‌ای دانشگاه MIT می‌گوید اگر این سیارک به زمین برخورد کند، اثر آن مشابه رویداد تونگوسکا (Tunguska) است که سال 1908 در سیبری رخ داد، زمانی که سیارک یا دنباله‌داری در جو منفجر شد و موج انفجار آن 500 هزار هکتار از جنگل‌های منطقه را نابود کرد (تقریباً 34 برابر منهتن).

اکنون 2 گروه بین‌المللی به این سیارک واکنش نشان داده‌اند: «شبکه بین‌المللی هشدار سیارک‌ها» به ریاست ناسا و گروه «مشاوره برنامه‌ریزی مأموریت فضایی» به ریاست آژانس فضایی اروپا. اگر خطر برخورد این سیارک بالای یک درصد باقی بماند، این گروه‌ها گزینه‌های مختلف برای دورکردن این سیارک را ارزیابی خواهند کرد.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی