ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مراکز داده مداری
نجوم و فضا

شرکت Axiom Space امسال اولین مراکز داده مداری خود را به فضا می‌فرستد

شرکت Axiom Space تا پایان سال جاری، 2 مرکز داده مداری را در مدار پایین زمین مستقر می‌کند.

مونا طحان
نوشته شده توسط مونا طحان | ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ | ۲۳:۵۹

شرکت Axiom Space قصد دارد تا پایان سال 2025، 2 مرکز داده مداری را در مدار پایین زمین مستقر کند. این اقدام می‌تواند آینده پردازش ابری فضایی را دگرگون کند.

طبق گزارش «Space.com»، شرکت فضایی Axiom Space اعلام کرده نخستین گام در توسعه زیرساخت محاسباتی خارج از زمین را با پرتاب 2 مرکز داده مداری به مدار پایین زمین (LEO) تا پایان سال جاری برمی‌دارد. این ماهواره‌ها بخشی از صورت‌فلکی رله نوری شرکت «Kepler Communications» خواهند بود که انتظار می‌رود از اواخر 2025 پرتاب شوند.

مراکز داده مداری؛ تحولی در پردازش داده‌های ماهواره‌ای

این مراکز داده پیشرفته به‌جای ارسال داده‌ها به زمین برای پردازش، مستقیم در مدار اطلاعات را تحلیل می‌کند. استفاده از الگوریتم‌های پیچیده هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در این ماهواره‌ها فرایند دریافت اطلاعات حیاتی از ماهواره‌های سنجش از دور را سرعت می‌بخشد. این فناوری همچنین در پهنای باند صرفه‌جویی خواهد کرد؛ زیرا فقط داده‌های پردازش‌شده و موردنیاز به زمین ارسال می‌شوند.

مراکز داده مداری

از طرفی، حذف نیاز به ایستگاه‌های زمینی برای دریافت اطلاعات، خطرات امنیتی مانند رهگیری داده‌ها توسط عوامل مخرب را کاهش می‌دهد. افزون‌براین، در شرایط بحرانی یا مناطق دورافتاده که دسترسی به زیرساخت‌های زمینی محدود است، پردازش داده در مدار می‌تواند راهکاری حیاتی و مؤثر باشد.

اولین گام برای زیرساخت پردازش ابری فضایی

2 گره‌ نخست این سیستم ابری مداری، با نام «ODC-1» و «ODC-2»، روی 2 ماهواره از 10 ماهواره‌ بعدی «Kepler» نصب خواهند شد. هر ماهواره حدود 260 کیلوگرم وزن دارد و از لینک‌های لیزری با سرعت 2.5 گیگابیت‌برثانیه برای ارتباط با دیگر ماهواره‌ها و پایگاه‌های زمینی استفاده خواهد کرد.

مراکز داده مداری

طبق اعلام Axiom Space، این پروژه فقط نمایشی آزمایشی نیست، بلکه قراردادهایی با کاربران مختلف برای ارائه خدمات پردازش ابری فضایی امضا شده است. این شرکت در گذشته نیز رایانه‌ لبه‌ای کوچکی به‌ نام Snowcone را مبتنی‌بر سرویس «Amazon Web Services» در ایستگاه فضایی بین‌المللی آزمایش کرده بود و حالا در آستانه پرتاب کامپیوتر پیشرفته بزرگ‌تری به نام «AxDCU-1» قرار دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی