ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ایستگاه فضایی چین
نجوم و فضا

یک فضانورد پاکستانی اولین مهمان خارجی ایستگاه فضایی چین می‌شود

پاکستان اولین کشور خارجی است که فضانورد خود را به ایستگاه فضایی تیانگونگ می‌فرستد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۱:۳۰

چین و پاکستان در توافقی تاریخی، برای اعزام نخستین فضانورد خارجی به ایستگاه فضایی تیانگونگ به تفاهم رسیدند. براساس این توافق، فضانوردی پاکستانی آموزش‌ می‌بیند و نخستین فضانورد غیرچینی است که به ایستگاه فضایی این کشور اعزام می‌شود.

توافق چین و پاکستان برای همکاری در انتخاب، آموزش فضانوردان پاکستانی و مشارکت در مأموریت‌های پروازی ایستگاه فضا‌یی چین، بین دفتر مهندسی فضانوردی سرنشین‌دار چین (CMSE) و کمیسیون تحقیقات فضا‌یی و جو فوقانی پاکستان (SUPARCO) امضا شده است.

مراسم امضای این توافق‌نامه در دفتر نخست‌وزیری پاکستان در اسلام‌آباد برگزار شد و «لین شی‌چیانگ»، معاون مدیر CMSE، و «محمد یوسف خان»، رئیس SUPARCO، این سند را امضا کردند.

اولین مهمان خارجی ایستگاه فضایی چین

طبق اعلام CMSE، این نخستین‌ بار است که چین فرایند انتخاب و آموزش فضانورد را برای کشوری خارجی انجام می‌دهد و فضانوردی غیرچینی به ایستگاه فضایی این کشور اعزام می‌شود.

فرایند انتخاب فضانوردان پاکستانی حدود یک سال زمان می‌برد. این افراد برای گذراندن دوره‌های آموزشی به چین می‌روند. در سال‌های آینده، فضانوردان چینی و پاکستانی طبق برنامه به ایستگاه فضایی تیانگونگ اعزام می‌شوند و مأموریت‌هایی کوتاه‌مدت مشترک انجام می‌دهند.

ایستگاه فضایی تیانگونگ که از 2022 عملیاتی شده، در مدار پایین زمین و در ارتفاعی بین 340 تا 450 کیلومتری قرار دارد. این ایستگاه از 3 ماژول اصلی تشکیل شده و نخستین مأموریت سرنشین‌دار آن سال 2021 با نام شنژو 12 انجام شد که تنها ماژول مرکزی در مدار قرار داشت.

در جدیدترین مأموریت، در دسامبر سال گذشته 2 فضانورد چینی به نام‌های «کای شوجه» و «سونگ لینگ‌دونگ» در مأموریت شنژو 19 موفق شدند رکورد 9 ساعت راهپیمایی فضایی را ثبت کنند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی