ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رشد سلول در فضا
نجوم و فضا

فضانوردان چینی برای اولین‌بار موفق به رشد سلول‌های خونی در فضا شدند

دانشمندان چینی در یک آزمایش هیجان‌انگیز که برای اولین‌بار انجام شده است، موفق به رشد سلول‌های انسانی در فضا شده‌اند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ | ۲۰:۰۰

دانشمندان چینی اولین آزمایش در نوع خود برای تولید و رشد سلول‌های بنیادی خون در فضا را با موفقیت انجام دادند.

طبق گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، این سلول‌ها ابتدا در تاریخ 10 مه (20 اردیبهشت‌ماه) توسط فضاپیمای باری Tianzhou 6 به ایستگاه فضایی چین منتقل شدند و آزمایش دانشمندان پس از اتصال آن به ایستگاه فضایی آغاز شد. اکنون این سلول‌های بنیادی هفته گذشته پس از حضور نیم‌ماهه در ماژول آزمایشگاهی Wentian ایستگاه فضایی تیانگونگ، توسط فضاپیمای Shenzhou 15 به زمین بازگردانده شده‌اند.

دانشمندان چینی، سلول‌های بنیادی چندقابلیتی انسانی (سلول‌های جنینی که می‌توانند تمام سلول‌های اصلی انسان‌ها را ایجاد کنند) را در ماژول کشت سلولی Tianzhou 6 قرار دادند. پس از اتصال، سلول‌ها را در محفظه آزمایش بیوتکنولوژی ماژول آزمایشگاهی Wentian قرار دادند.

گام بعدی مشاهده این سلول‌ها در هنگام تمایز آن‌ها به سلول‌های بنیادی خون بود. به گفته «لی شیائوهوا»، محقق مؤسسه فناوری پیشرفته شنژن از آکادمی علوم چین که این آزمایش را رهبری می‌کند، شواهدی از تغییر سلول‌های بنیادی چندقابلیتی به سلول‌های بنیادی خون در فضا مشاهده شده است.

او توضیح می‌دهد:

«این سلول‌ها دچار بلوغ و تمایز بیشتری می‌شوند تا خوشه‌ای از سلول‌های بنیادی خون شبیه به یک خوشه انگور را تشکیل دهند. ما به اولین هدف آزمایش خود که تولید سلول‌های بنیادی خون انسان در فضا است، دست یافته‌ایم. سلول‌های بنیادی در مدار شرایط خوبی داشتند و داده‌های جمع‌آوری‌شده با انتظارات ما مطابقت داشته است.»

ادامه بررسی رشد سلول در فضا

او همچنین اشاره کرد که با مأموریت‌های Tianzhou 7 و Tianzhou 8 نیز تحقیقاتی در مورد رشد سلول‌های بنیادی در فضا انجام خواهد شد. اما قبل از آن، آن‌ها سلول‌های تولیدشده در فضا را با گروه کنترلی که در زمین رشد کرده‌اند، مقایسه می‌کنند تا ژن‌های خاصی را پیدا کنند که بر روند رشد سلول‌ها در فضا تأثیرگذار بوده‌اند.

در چند وقت گذشته، دانشمندان دیگری نیز سلول‌های بنیادی را به فضا فرستاده‌اند تا اثرات میکروگرانش بر آن‌ها را آزمایش کنند. در ماه نوامبر، مؤسسه سلول‌های بنیادی «دانشگاه سن‌دیگو سنفورد» سلول‌های بنیادی خون خود را به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) فرستاد تا نحوه پیری سلول‌های انسان در محیطی با جاذبه صفر را آزمایش کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی