ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نجوم و فضا

تصویر روز ناسا: سحابی مخروطی از دید هابل

مخروط در جزئیات بی‌سابقه‌ای در این تصویر ترکیبی از مشاهدات تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده‌ است. این سحابی در فاصله 2500 سال نوری قرار دارد

صبا سلوکی
نوشته شده توسط صبا سلوکی | ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ | ۲۱:۳۰

ستارگان در ستون غباری غول‌پیکری به‌نام سحابی مخروطی درحال شکل‌گیری هستند. مخروط‌ها، ستون‌های گازی باشکوهی در محل تولد ستارگان هستند.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

ابرهای گاز و غبار در این منطقه توسط بادهای پرانرژی ستارگان تازه متولدشده‌ متراکم می‌شود. سحابی مخروطی، یک نمونه شناخته شده است که در منطقه درخشان کهکشانی NGC 2264 قرار دارد.

مخروط در جزئیات بی‌سابقه‌ای در این تصویر ترکیبی از مشاهدات تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده‌ است. این سحابی با فاصله حدود 2500 سال نوری از ما در صورت فلکی تک‌شاخ، حدود 7 سال نوری طول دارد. درحالی‌که منطقه‌ این تصویر تنها 2.5 سال نوری را پوشش می‌دهد.

در منطقه‌ای از کهکشان که ما هستیم، این فاصله بیش از نیمی از خورشید، تا نزدیک‌ترین همسایگان ستاره‌ای آن در منظومه ستاره‌ای آلفا قنطورس است.

ستاره عظیم NGC 2264 IRS که توسط دوربین فروسرخ هابل در سال 1997 مشاهده شد، منبع احتمالی بادهایی است که سحابی مخروط را می‌سازد و در بالای تصویر قرار دارد. حجاب قرمز رنگ سحابی مخروط توسط غبار و گاز هیدروژن درخشان تولید می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی