ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نجوم و فضا

امروز در فضا: اولین کهکشان مارپیچی کشف شد

نمای زیبای کهکشان گرداب و نزدیکی آن به زمین به اخترشناسان اجازه می‌دهد که ساختار یک کهکشان مارپیچی را مطالعه کنند.

صبا سلوکی
نوشته شده توسط صبا سلوکی | ۲۱ مهر ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

13 اکتبر 1773 ستاره‌شناس فرانسوی، «شارل مسیه»، کهکشان گرداب را کشف کرد. گرداب اولین کهکشانی بود که به‌عنوان کهکشان مارپیچی طبقه‌بندی شد.

این کهکشان که با نام مسیه 51 نیز شناخته می‌شود، در فاصله 30 میلیون سال نوری از زمین قرار دارد. بازوهای مارپیچ آن توسط فعل‌وانفعالات با کهکشان همسایه‌اش ایجاد شده‌ است. اندازه آن نیز حدود 88 درصد کهکشان راه شیری بوده و 100 میلیارد ستاره را در خود جای داده‌ است.

کهکشان مارپیچ
نقاشی لرد راس از M51، کهکشان گرداب.

قدر ظاهری آن 8.4 است و در ماه مه (اواسط اردیبهشت) با تلسکوپ کوچک به‌راحتی قابل مشاهده است. نمای زیبای گرداب و نزدیکی آن به زمین به اخترشناسان اجازه می‌دهد ساختار کهکشان‌های مارپیچی کلاسیک و فرایندهای ستاره‌سازی را مطالعه کنند.

«ویلیام بارسونز» کسی بود که در سال 1845، توسط یک تلسکوپ بازتابی 72 اینچی متوجه شد که گرداب ساختاری مارپیچی دارد، اما در آن زمان هیچ روشی برای تعیین فاصله اجرام وجود نداشت؛ بنابراین اعتقاد بر این بود که گرداب بخشی از کهکشان راه شیری و احتمالاً یک سحابی است.

کهکشان مارپیچی نوعی از کهکشان است که در آن ستارگان، گازها و دیگر ذرات غبار کیهانی به‌صورت مارپیچی دور برآمدگی مرکزی کهکشان می‌چرخند. حدس ستاره‌شناسان این است که آن برآمدگی از یک سیاه‌چاله تشکیل شده‌ باشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی