ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نجوم و فضا

تصویر روز ناسا: حلقه‌ مثلثی فلمینگ

حلقه مثلثی فلمینگ بخشی از سحابی پرده است و حدود 2400 سال نوری از ما فاصله دارد.

سمانه نوروزی
نوشته شده توسط سمانه نوروزی | ۳۰ آبان ۱۴۰۲ | ۲۱:۰۰

این رشته‌های آشفته و پیچیده از گاز درخشان و ضرب دیده در امتداد آسمان سیاره زمین در صورت فلکی دجاجه به‌عنوان بخشی از سحابی پرده (Veil Nebula) گسترده شده است.

در تصویر امروز ناسا چه می‌بینیم؟

سحابی پرده خود بقایای یک ابرنواختر است؛ ابری درحال انبساط که از مرگ و انفجار یک ستاره پرجرم به وجود آمده. نور انفجار ابرنواختر اولیه احتمالاً بیش از 5,000 سال پیش به زمین رسیده است. رشته‌های درخشان درواقع بیشتر شبیه به امواج بلند در صفحه‌ای هستند که تقریباً از لبه دیده می‌شود. این رشته‌ها به‌طور قابل‌توجهی به تابش اتم‌های هیدروژن یونیزه به رنگ قرمز و اکسیژن به رنگ آبی تفکیک شده‌اند.

سحابی پرده با عنوان حلقه‌ دجاجه (Cygnus Loop) نیز شناخته می‌شود و با نام NGC 6979 نیز فهرست‌بندی شده است. وسعت این سحابی درحال‌حاضر حدود ۶ برابر قطر ماه کامل است. حلقه (Wisp) تقریباً 2,400 سال نوری از ما فاصله دارد و طول آن حدود 30 سال نوری است.

این حلقه مثلثی به افتخار رئیس رصدخانه کالج هاروارد، به‌عنوان «مثلث پیکرینگ» (Pickering's Triangle) شناخته می‌شود؛ اما شاید بهتر باشد به نام ستاره‌شناس و کاشف آن، «ویلیامینا فلمینگ» (Williamina Fleming) به نام «حلقه مثلثی فلمینگ» (Fleming's Triangular Wisp) نام‌گذاری شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی