ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سحابی حلقه
نجوم و فضا

تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر شگفت‌انگیزی از سحابی حلقه منتشر کرد

ارباب حلقه‌های دنیای سحابی‌ها را با جزئیاتی حیرت‌آور ببینید.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویری با جزئیات خارق‌العاده از سحابی حلقه منتشر کرده است که هوش از سر می‌برد. این ابر گازی که با نام‌های M57 و NGC 6720 هم شناخته می‌شود، حاوی 20 هزار گلبول غنی از هیدروژن است و تقریباً 2500 سال نوری با زمین فاصله دارد.

به‌ گزارش انگجت، اولین تصویر (در بالای مطلب) توسط دوربین NIRCam یا نزدیک فروسرخ تهیه شده که یکی از سنسورهای اصلی تلسکوپ جیمز وب است. این سنسور ساخته شده تا نورهای نزدیک طیف فروسرخ را شناسایی کند و می‌تواند تصاویری با جزئیات بسیار بالا را تهیه نماید.

تصویر دوم (در پایین) توسط دوربین MIRI یا فروسرخ میانه تهیه شده است. این دوربین می‌تواند به‌شکلی بهتر 10 قوس متمرکز در این سحابی را در لبه‌های بیرونی آن نشان دهد. این قوس‌ها احتمالاً در هنگام تعامل ستاره مرکزی با همتای کم‌جرم‌تر خود در مدار به‌وجود آمده‌اند.

تصویر جدید تلسکوپ جیمز وب از سحابی حلقه

سازمان فضایی اروپا می‌گوید: «سحابی‌هایی مثل سحابی حلقه از طریق این تصاویر که اخترشناسان با کمک آن‌ها به مطالعه درباره ستاره سازنده‌شان می‌پردازند، نوعی تاریخ نجومی را برملا می‌کنند.» این سازمان می‌گوید حلقه اصلی و رنگی این سحابی از گازهایی تشکیل شده که از ستاره مرکزی و درحال مرگ آن به بیرون پرتاب شده است: «این ستاره درحال تبدیل‌شدن به یک کوتوله سفید است؛ بدنه‌ای بسیار کوچک، متراکم و داغ که برای ستاره‌ای مثل خورشید آخرین مرحله تکامل محسوب می‌شود.»

سحابی حلقه اولین‌بار در سال 1779 درحالی توسط «چارلز مسیه» و «آنتوان دارکی دو پلپوا» کشف شد که آن‌ها به‌دنبال دنباله‌دارها بودند. این سحابی از آن جهت «حلقه» نام گرفت که محققان ابتدا ظاهر آن را با سیاره‌های دوردست اشتباه گرفته بودند. این سحابی از ستاره‌ای با اندازه متوسط به‌وجود آمده که سوخت خود را تمام کرده و به‌سمت نابودی پیش رفته است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی