ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ژاپن و مریخ
نجوم و فضا

مأموریت ژاپن برای نمونه‌برداری از قمرهای مریخ احتمالاً تا اواخر 2026 به تعویق می‌افتد

احتمال دارد آژانس هوافضای ژاپن مأموریت کاوش دو قمر مریخ را به‌دلیل مشکلات موشکی تا سال 2026 عقب بیندازد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۹ آذر ۱۴۰۲ | ۱۸:۳۰

مأموریت جاه‌طلبانه ژاپن برای اکتشاف دو قمر کوچک مریخ ممکن است با تأخیر طولانی‌مدت مواجه شود. کاوشگر قمرهای مریخ آژانس هوافضای ژاپن قرار بود در سپتامبر 2024 (شهریورماه 1403) با موشک H3 به فضا پرتاب شود. بااین‌حال، به‌دلیل مشکلات این موشک، ممکن است این کاوش طبق برنامه پیش نرود و تا اواخر سال 2026 به تعویق بیفتد.

براساس گزارش Kyodo News، قرار بود کاوشگر قمرهای مریخ یا MMX، با رسیدن به مدار سیاره سرخ در آگوست 2025 (مردادماه 1404) و فرود روی «فوبوس»، بزرگ‌ترین و نزدیک‌ترین قمر مریخ، حداقل 0.35 اونس (10 گرم) از آن نمونه‌برداری کند. همچنین برنامه‌ریزی شده بود که نمونه‌برداری از قمر کوچک‌تر «دیموس» در سال 2029 انجام شود.

بااین‌حال، موشک H3 جدید آژانس ژاپن که قرار بود MMX را پرتاب کند، در اولین پرواز خود شکست خورد. براساس گزارش‌ها، آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن ماه گذشته اعلام کرد که قصد دارد دومین راکت پرچمدار H3 را تا پایان مارس سال آینده میلادی (اسفند 1402) پرتاب کند. نتیجه این پرتاب تعیین خواهد کرد که آیا MMX می‌تواند طبق برنامه به سوی مریخ برود یا خیر.

مأموریت MMX برای کاوش قمرهای مریخ

براساس گزارش‌ها، مشکلات مختلف آژانس هوافضای ژاپن، باعث می‌شود مأموریت MMX تا اواخر سال 2026 به تعویق بیفتد. برنامه‌ریزی مجدد این مأموریت نیز ممکن است چالش‌برانگیز باشد؛ زیرا تداخل برنامه‌ها می‌تواند دشواری‌های زیادی ایجاد کند.

این احتمال نیز وجود دارد که آژانس هوافضای ژاپن از پرتابگر دیگری مانند موشک فالکون اسپیس‌ایکس برای مأموریت MMX استفاده کند. هدف اصلی MMX، تعیین ساختار و تاریخ قمرهای فوبوس و دیموس است؛ اینکه آیا این دو قمر از سیارک‌ها یا قطعاتی تشکیل شده‌اند که در اثر برخورد عظیم با مریخ به‌هم پیوسته‌اند یا خیر. همچنین این مأموریت بینش جدیدی در مورد سرگذشت مریخ به‌دست خواهد آورد.

این مأموریت همچنین یک مریخ‌نورد کوچک را برای کاوش فوبوس که توسط مرکز هوافضای آلمان (DLR) و مرکز تحقیقات فضایی ملی فرانسه (CNES) توسعه یافته است، حمل خواهد کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی