ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نجوم و فضا

ژاپن می‌خواهد تا سال 2025 انرژی خورشیدی را از فضا به زمین بتاباند

در سال ۱۹۶۸، برای اولین‌بار موضوع استفاده از صفحات خورشیدی مداری و امواج مایکروویو برای پروژه ارسال انرژی به زمین مطرح شد.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۸ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۲:۳۰

ژاپن و آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن موسوم به جاکسا (JAXA) قصد دارد تا اوایل سال ۲۰۲۵ انرژی خورشیدی را از فضا به زمین بتاباند.

جاکسا ده‌ها سال است که روی انتقال انرژی خورشیدی و کاربردی‌سازی آن روی زمین کار می‌کند. دانشمندان این آژانس در سال ۲۰۱۵ موفق شدند ۱.۸ کیلووات نیرو را به یک گیرنده بی‌سیم برسانند. این مقدار، انرژی موردنیاز برای تغذیه یک کتری برقی را تأمین می‌کند. اکنون این کشور می‌خواهد این فناوری را به‌شکل گسترده‌تری اوایل ۲۰۲۵ به واقعیت نزدیک‌تر کند.

انتقال انرژی خورشیدی از فضا تا ۲۰۲۵ به واقعیت‌ نزدیک‌تر می‌شود

دانشمندان جاکسا ژاپن قصد دارند رؤیای انتقال انرژی خورشیدی به زمین را واقعی‌تر کنند. با همکاری دولت و بخش خصوصی، این پروژه رنگ واقعی‌تری به خود می‌گیرد. در سال ۲۰۰۹ میلادی، «نانوکی شینوهارا»، استاد دانشگاه کیوتو ژاپن، مدیریت این پروژه را بر عهده گرفت. دانشمندان این پروژه روی انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا کار می‌کنند.

محققان تلاش می‌کنند که مجموعه‌ای از ماهواره‌های کوچک را در مدار مستقر کنند. آن‌ها در نظر دارند که انرژی خورشیدی را که توسط آرایه‌های پنل خورشیدی جمع‌آوری می‌شود، به ایستگاه‌های زمینی که صدها مایل دورتر هستند، بتابانند.

در سال ۱۹۶۸، برای اولین‌بار موضوع استفاده از صفحات خورشیدی مداری و امواج مایکروویو برای پروژه ارسال انرژی به زمین مطرح شد. از آن سال تاکنون برخی کشورها ازجمله چین و ایالات‌متحده روی این موضوع کار می‌کنند. این پروژه‌ها معمولاً زمان و هزینه مخصوص خودش را دارد، ولی می‌تواند فناوری جالب‌توجهی را در اختیار ساکنان زمین قرار دهد.

در فضا، پنل‌های خورشیدی می‌توانند انرژی را بدون توجه به زمان روز جمع‌آوری کنند و با استفاده از امواج مایکروویو به زمین منتقل نمایند. وجود ابرهای بین زمین و فضا نمی‌تواند مشکلی در این زمینه به‌وجود بیاورد.

شاید چنین پروژه‌هایی کمی تخیلی به‌نظر برسند، ولی جاکسا روی این موضوع کار می‌‌کند. باید دید آیا ژاپن می‌تواند این موضوع را در زمان مشخص‌شده به واقعیت تبدیل کند یا خیر.

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی