ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پهپاد ناسا
نجوم و فضا

ناسا به مأموریت پهپاد سنجاقک در قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داد

این پهپاد به‌اندازه یک خودرو کوچک خواهد بود و اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، سال 2034 به قمر غنی از مواد آلی تایتان می‌رسد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۳:۰۰

ناسا به‌تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» (Dragonfly) برای حضور در تیتان، بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است. با این وجود، روند طراحی و توسعه این پهپاد به سمت جلو پیش خواهد رفت و پس از آن، یک مرحله آزمایشی برای تأیید عملکرد آن طراحی خواهد شد.

«نیکی فاکس»، معاون مدیر اداره ماموریت‌های علمی ناسا می‌گوید:

«سنجاقک یک ماموریت علمی دیدنی با علاقه گسترده نسبت به آن است و ما برای برداشتن گام‌های بعدی هیجان‌زده هستیم. کاوش تایتان مرزهای کاری را که می‌توانیم با روتورکرافت‌ها در خارج از زمین انجام دهیم، افزایش می‌دهد.»

جو متراکم، آرام و کم جاذبه تایتان، باعث می‌شود تا برای پهپادهایی مانند Dragonfly که در هنگام ساخت به اندازه یک ماشین کوچک خواهد بود، بسیار مناسب باشد.

قابلیت‌های پهپاد سنجاقک ناسا

ناسا در ادامه بیانیه خود می‌گوید:

«در کمتر از یک ساعت، Dragonfly می‌تواند ده‌ها مایل یا کیلومتر را طی کند. همچنین با هر پس در هر روز کامل تایتان (به‌اندازه 16 روز زمین)، پهپاد می‌تواند در طول مأموریت دو ساله برنامه‌ریزی شده خود، از محل فرود اولیه‌اش برای پوشش مناطق چند صد کیلومتری حرکت کند.»

آژانس فضایی در ادامه توضیح می‌دهد که سنجاقک با وجود توانایی منحصر‌به‌فرد خود در پرواز، بیشتر زمان خود را روی سطح تایتان صرف انجام تحقیقات علمی خواهد کرد و داده‌های جمع‌آوری‌شده خود را به دانشمندان ارسال می‌کند.

اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، دراگون‌فلای در سال 2028 به فضا پرتاب خواهد شد و در سال 2034 به قمر غنی از مواد آلی تایتان خواهد رسید. پس از استقرار، در بین ده‌ها مکان علمی جالب پرواز خواهد کرد تا به‌دنبال شواهدی از فرآیندهای شیمیایی پیش زیستی رایج آن باشد. بنابراین دانشمندان امیدوارند که این ماموریت بتواند به آنها کمک کند تا درباره چگونگی شروع زندگی در سیاره ما و اهداف دیگر خود اطلاعات بیشتری کسب کنند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی