ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آنتن هیبریدی ناسا
نجوم و فضا

آنتن هیبریدی ناسا ارتباطات هم‌زمان لیزری و رادیویی با اعماق فضا را ممکن می‌کند

ارتباطات نوری یا لیزری این آنتن جدید، قابلیت‌های تازه‌ای را برای اکتشافات فضایی فراهم می‌کند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۲:۰۰

ناسا درحال آزمایش یک آنتن هیبریدی غول‌پیکر است که می‌تواند سیگنال‌های رادیویی و لیزری فضاپیماها را از فاصله صدها میلیون کیلومتر مدیریت کند. هدف این آنتن سرعت‌بخشیدن به ارتباطات زمین با فضاپیماهاست. درواقع ارتباطات نوری یا لیزری قابلیت‌های جدیدی را برای اکتشافات فضایی ممکن می‌کنند.

براساس گزارش ناسا، آنتن آزمایشی این آژانس سیگنال‌های لیزری فرکانس رادیویی و مادون قرمز را از فضاپیمای Psyche ناسا در حین حرکت در اعماق فضا دریافت کرده است. این آزمایش نشان می‌دهد که دیش‌های غول‌پیکر شبکه فضایی عمیق ناسا (DSN) که از طریق امواج رادیویی با فضاپیماها ارتباط برقرار می‌کنند، حالا می‌توانند به ارتباطات نوری یا لیزری نیز مجهز شوند.

آنتن هیبریدی ناسا برای اکتشافات فضایی

آنتن هیبریدی ناسا

یکی از نکات برجسته مأموریت Psyche ناسا به سیارکی با همین نام، آزمایش واحد ارتباطات نوری فضای عمیق (DSOC) آن است. این واحد گیرنده لیزری قادر به ارسال و دریافت سیگنال‌های لیزری است و ارتباطات را چندین برابر سریع‌تر از سیستم‌های رادیویی معمولی امکان‌پذیر می‌کند. از زمان پرتاب این کاوشگر رباتیک، DSOC با موفقیت داده‌ها را از فاصله 16 میلیون کیلومتری انتقال داده است.

حالا ناسا برای بهبود این فرایند، از نسخه آزمایشی یک آنتن 34 متری فرکانس رادیویی-نوری هیبریدی به نام ایستگاه فضایی عمیق 13، در مجتمع گلدستون کالیفرنیا استفاده می‌کند. این آنتن هیبریدی در مدت کوتاهی پس از راه‌اندازی توانسته است با موفقیت و به‌شکلی قابل اعتماد سیگنال‌ها را شناسایی و ردیابی کند. این آنتن سیگنال فرکانس رادیویی Psyche را دریافت کرد؛ بنابراین برای اولین‌بار ارتباطات فضای عمیق رادیویی و فرکانس نوری هم‌زمان ممکن شده است.

به گفته ناسا، این آنتن توانست با Psyche ارتباط برقرار کند. در اواخر سال گذشته میلادی، این آنتن یک ارتباط با سرعت 15.63 مگابیت بر ثانیه یا حدود 40 برابر سرعت ارتباطات رادیویی را در فاصله 32 میلیون کیلومتری ایجاد کرد. علاوه‌براین، این آنتن قادر بود سیگنال رادیویی این کاوشگر را به‌طور هم‌زمان دریافت کند.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی