ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فضاپیما لونا 25
نجوم و فضا

سقوط فضاپیمای لونا-25 روسیه، دهانه‌ای 10 متری در سطح ماه ایجاد کرد

تصاویر جدیدی که توسط ناسا منتشر شده است، دهانه جدیدی را روی سطح ماه نشان می‌دهد که احتمالاً با سقوط فضاپیمای روسیه ایجاد شده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۰

طبق تصاویری که توسط ناسا منتشر شده است، فضاپیمای لونا 25 روسیه پس از سقوط روی ماه ظاهراً دهانه‌ای به عرض 10 متر ایجاد کرده است.

روس‌ها انتظار داشتند که فضاپیمای آن‌ها در حوالی 25 آگوست روی قطب جنوبی ماه فرود بیاید و برای یک سال، به محققان در جستجوی یخ‌آب، بررسی سنگ‌های ماه و تجزیه‌و‌تحلیل جو آن کمک کند. بااین‌حال، آژانس فضایی روسیه، Roscosmos، در 19 آگوست اعلام کرد که ارتباط خود با فضاپیمای لونا 25 را از دست داده است.

پس از آن روسکاسموس در بیانیه دیگری اعلام کرد که لونا 25 «به‌دلیل برخورد با سطح ماه از بین رفته است». دولت روسیه نیز کمیسیونی را تشکیل داد تا مشکلات منجر به شکست فضاپیمای این مأموریت را بررسی کند.

دهانه ایجادشده توسط فضاپیمای لونا 25

حالا تصاویر جدیدی که توسط ناسا منتشر شده است، نشان می‌دهد که این سقوط اثرات بزرگی را بر جای گذاشته است. همچنین به گفته ناسا، نقطه برخورد لونا 25 لبه شیب‌دار داخلی دهانه Pontécoulant G در قسمت جنوب شرقی ماه بوده که با نقطه فرود برنامه‌ریزی‌شده آن حدود 400 کیلومتر فاصله دارد.

دانشمندان ناسا این تصاویر را با کمک یکی از دوربین‌های مدارگرد شناسایی (LRO) که درحال گردش به دور ماه است، گرفته‌اند. این تصاویر یک فرورفتگی کاملاً جدید در سطح ماه را نشان می‌دهد. ناسا در بیانیه خود نوشته است:

«از آنجایی که این دهانه جدید نزدیک به نقطه برخورد تخمینی لونا 25 است، تیم LRO به این نتیجه رسیده که این دهانه احتمالاً به‌خاطر همین مأموریت به‌وجود آمده و به‌صورت طبیعی ایجاد نشده است.»

با وجود سقوط لونا 25، روسیه قصد دارد مأموریت‌های دیگری را به‌سمت ماه انجام دهد که ازجمله آن‌ها می‌توان به لونا 26 و لونا 27 اشاره کرد. هرچند روسیه در مأموریت خود نتوانست به قطب جنوبی ماه برسد، اما فضاپیمای هندی چاندرایان 3 اوایل ماه جاری توانست در قطب جنوب ماه فرود بیاید و تاریخ‌سازی کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی