ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استارشیپ
نجوم و فضا

تصاویر جدیدی از ششمین پرتاب آزمایشی استارشیپ منتشر شد؛ نمایش قدرت خیره‌کننده موتورهای موشک

بوستر Super Heavy استارشیپ 33 موتور رپتور دارد که هنگام پرتاب 17 میلیون پوند نیروی رانش تولید می‌کنند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱ آذر ۱۴۰۳ | ۱۷:۰۰

اسپیس ایکس تصاویر باورنکردنی را منتشر کرده است که ششمین پرتاب آزمایشی استارشیپ در روز گذشته را نشان می‌دهد. در این تصاویر از نمایی نزدیک شاهد 33 موتور رپتور بوستر این فضاپیما با نام «سوپر هوی» (Super Heavy) هستیم که استارشیپ را به سمت آسمان هدایت می‌کنند.

SpaceX در پست خود نوشته است:

«33 موتور رپتور بوستر Super Heavy را از مرکز استاربیس جدا می‌کنند.»

«ایلان ماسک»، مدیرعامل اسپیس ایکس، در پاسخ به این پست نوشت:

«هر موتور موشک نسبت به 4 موتور یک بوئینگ 747 دو برابر نیروی رانش بیشتر تولید می‌کند و تعداد آن‌ها 33 است.»

قدرت خیره‌کننده بوستر استارشیپ

33 موتور رپتور استارشیپ به بوستر Super Heavy متصل هستند و در هنگام پرتاب 17 میلیون پوند نیروی رانش تولید می‌کنند. استارشیپ قوی‌ترین موشکی محسوب می‌شود که تاکنون به آسمان فرستاده شده است.

قدرتی که توسط این موشک‌ها تولید می‌شود، تقریباً دو برابر بیشتر از نیروی رانش 8.8 میلیون پوندی است که توسط موشک جدید سامانه پرتاب فضایی (SLS) ناسا ایجاد می‌شود. همچنین از فضاپیمای Saturn V که در مأموریت‌های آپولو فضانوردان را به سمت ماه می‌فرستاد (با نیروی رانش 7.6 میلیون پوند) نیز بیش از دو برابر بیشتر است.

اسپیس ایکس در ادامه همچنین قصد دارد با افزایش قدرت موتورهای رپتور موشک استارشیپ، میزان نیروی تولید شده توسط آن در حین پرتاب را به 23 میلیون پوند برساند.

فضاپیمای 122 متری استارشیپ حوالی ساعت 01:30 بامداد چهارشنبه برای ششمین بار به آسمان پرتاب شد. در این پرواز آزمایشی، اسپیس ایکس قصد داشت موفقیت مأموریت قبلی خود، یعنی دریافت بوستر سوپر هوی با بازوهای برج پرتاب را تکرار کند اما دقایقی پس از پرتاب مشخص شد معیارهای لازم برای این کار برآورده نشده است؛ در نتیجه، مأموریت تغییر کرد و این بوستر فوق‌سنگین به‌صورت کنترل‌شده در خلیج مکزیک در آب فرود آمد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی