ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پرتاب اسپیس ایکس
نجوم و فضا

2 فرودگر خصوصی ماه با راکت فالکون 9 اسپیس‌ایکس به فضا پرتاب شدند

از نتیجه آزمایش‌های این 2 فرودگر خصوصی در قمر زمین، برای مأموریت‌های آتی انسان به ماه استفاده خواهد شد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۲۶ دی ۱۴۰۳ | ۱۸:۱۵

یک موشک فالکون 9 اسپیس‌ایکس امروز از پایگاه کیپ کاناورال پرتاب شد و دو فرودگر خصوصی ماه را به مدار برد. فرودگرهای Blue Ghost و Resilience که به ترتیب توسط شرکت‌های هوافضای Firefly Aerospace مستقر در تگزاس و iSpace ژاپن ساخته شده‌اند، داده‌هایی از محیط ماه با هدف بازگرداندن فضانوردان به سطح قمر زمین را گردآوری خواهند کرد.

براساس گزارش ورج، این دو فرودگر برای صرفه‌جویی در هزینه پرتاب از یک راکت فالکون 9 استفاده کردند، اما یک ساعت بعد از پرواز طبق برنامه خود از هم جدا شدند. انتظار می‌رود فرودگر شرکت فایرفلای، Blue Ghost، پس از جداشدن از راکت اسپیس‌ایکس، حدود 45 روز طول بکشد تا به ماه برسد. به گفته اسپیس‌ایکس، مأموریت این فرودگر حفاری، جمع‌آوری نمونه‌ها و همچنین گرفتن تصاویر پرتو ایکس از میدان مغناطیسی زمین برای پیشبرد مأموریت‌های آتی انسان به ماه است.

برنامه سفر Blue Ghost

پرتاب 2 فرودگر ماه با راکت فالکون 9 اسپیس‌ایکس

فرودگر Resilience ژاپنی‌ها نیز حدود 5 ماه طول می‌کشد تا به سطح ماه برسد؛ در آنجا قرار است کاوشگر آن مواد سطحی ماه موسوم به سنگلیت را جمع‌آوری کند. ناسا قرار است از این مواد برای تحقیقات برنامه آرتمیس بهره ببرد، البته این آژانس هنوز نحوه بازیابی نمونه‌ها را مشخص نکرده است.

برنامه سفر Resilience

مدیرعامل 2 شرکت فایرفلای و آی‌اسپیس می‌گویند که ارسال این فرودگرها به ماه چالش‌های زیادی دارد. به گفته آنها فقط 5 کشور از دهه 1960 با موفقیت فضاپیماهای خود را روی ماه قرار داده‌اند: اتحاد جماهیر شوروی سابق، ایالات متحده، چین، هند و ژاپن.

ایالات متحده نیز تنها کشوری است که فضانوردان را به ماه فرستاده است. برنامه آرتمیس ناسا نیز قصد دارد بار دیگر فضانوردان را تا پایان این دهه میلادی به ماه بازگرداند. بااین‌حال به گفته یکی از مدیران ناسا، قبل از اینکه بار دیگر پای انسان به ماه باز شود، باید فناوری‌های مختلفی ایجاد گردد و آزمایش‌‌های علمی زیادی انجام شود تا آنها برای ارسال فضانوردان آماده شوند.

ناسا 101 میلیون دلار به Firefly برای این مأموریت و 44 میلیون دلار برای آزمایشات مختلف این شرکت کمک مالی می‌کند. بااین‌حال شرکت آی‌اسپیس از اعلام هزینه‌ی مأموریت خود خودداری کرده و فقط گفته که هزینه این مأموریت کمتر از اولین مأموریت آنها به ماه است که بیش از 100 میلیون دلار هزینه داشت.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی