ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
وویجر ۱
نجوم و فضا

دورترین شی ساخته بشر؛ فاصله زمین تا کاوشگر وویجر ۱ در سال ۲۰۲۶ به یک روز نوری می‌رسد

وویجر ۱ در آبان ۱۴۰۵ به فاصله ۲۵.۹ میلیارد کیلومتری از زمین خواهد رسید.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۴۰۴ | ۲۱:۳۰

فضاپیمای افسانه‌ای ناسا، وویجر ۱، که درحال‌حاضر دورترین شی ساخته دست بشر از کره زمین است، به‌زودی به یک نقطه عطف فوق‌العاده می‌رسد. این کاوشگر که نزدیک به نیم‌قرن در سفر بوده، قرار است اولین ساخته انسانی باشد که فاصله آن از ما به یک روز نوری می‌رسد. این یعنی پیامی که با سرعت نور ارسال می‌شود، ۲۴ ساعت کامل طول می‌کشد تا به آنتن‌های این فضاپیما برسد.

طبق محاسبات ناسا، وویجر ۱ در حوالی تاریخ ۱۵ نوامبر ۲۰۲۶ (۲۴ آبان ۱۴۰۵) به فاصله ۲۵.۹ میلیارد کیلومتری از زمین خواهد رسید. در آن لحظه تاریخی، مدت زمان سفر سیگنال‌های رادیویی (که با سرعت نور حرکت می‌کنند) بین زمین و این فضاپیما دقیقاً ۲۴ ساعت خواهد بود. درحال‌حاضر، وویجر ۱ حدود ۲۵.۳ میلیارد کیلومتر از ما فاصله دارد و رسیدن پیام به آن حدود ۲۳ ساعت و ۳۲ دقیقه زمان می‌برد.

رکورد تاریخی وویجر ۱ ناسا

ارتباط با وویجر ۱ از طریق «شبکه فضای دوردست» ناسا انجام می‌شود، اما با رسیدن به فاصله یک روز نوری تأخیر ارتباطی به یک مسئله بغرنج تبدیل می‌شود. به این ترتیب هر فرمانی که مهندسان ناسا ارسال می‌کنند ۲۴ ساعت طول می‌کشد تا به این فضاپیما برسد. سپس وویجر فرمان را اجرا می‌کند و پاسخ را می‌فرستد؛ ۲۴ ساعت دیگر نیز طول می‌کشد تا تأییدیه به زمین برگردد. بنابراین برای دریافت پاسخ یک پیام، دانشمندان باید ۴۸ ساعت (دو روز کامل) صبر کنند.

وویجر ۱

این فضاپیما که در سال ۱۹۷۷ (۱۳۵۶ خورشیدی) به فضا پرتاب شد، لیستی طولانی از اولین‌ها را در کارنامه خود دارد. جالب است بدانید که حافظه کامپیوترهای وویجر حدود ۳ میلیون برابر کمتر از گوشی هوشمند در جیب شماست، اما با همین تکنولوژی قدیمی توانسته کارهای بزرگی انجام دهد:

وویجر ۱ اولین شی ساخت بشر است که وارد فضای میان‌ستاره‌ای شد (سال ۲۰۱۲)؛ همچنین مشهورترین عکس از زمین از فاصله ۶ میلیارد کیلومتری را ثبت کرد و طولانی‌ترین مأموریت فضایی ناسا محسوب می‌شود که تاکنون فعال است.

البته منبع تغذیه هسته‌ای وویجر ۱ درحال ضعیف‌شدن است. ناسا تخمین می‌زند که این فضاپیما برای یک سال دیگر یا کمی بیشتر انرژی لازم برای فعالیت ابزارهایش را داشته باشد. بااین‌حال، حتی پس از خاموش‌شدن، وویجر به‌عنوان سفیر خاموش بشریت در اقیانوس بی‌کران کیهان به سفر خود ادامه خواهد داد تا شاید تمدن دیگری دیسک‌های طلایی مشهورش را پیدا کند.

آزاد کبیری
آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ زبان‌شناسی‌ هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، از سرک‌کشیدن به گوشه‌وکنارِ تکنولوژی و علم هم لذت می‌برم. حدود ۱۵ سال از نگارش نخستین متن رسمی‌ام می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی