بیل گیتس این عادت دوران کودکی خود را دلیل موفقیتش میداند
بیل گیتس میگوید اگر در دنیای امروزی که توسط گوشیهای هوشمند و شبکههای اجتماعی تسخیر شده به دنیا آمده بود، ممکن بود موفق نشود.
«بیل گیتس»، بنیانگذار مایکروسافت، با انتشار پست جدیدی در وبلاگش، کتابی معرفی کرده و درباره دوران کودکی خود و نگرانیهایی که در دنیای دیجیتال امروزی وجود دارد، صحبت کرده است. او میگوید اگر مانند بچههای امروزی بزرگ شده بود که معمولاً مشغول گوشیهای هوشمند و شبکههای اجتماعی هستند، شاید اکنون میلیاردر موفقی نباشد.
رئیس سابق مایکروسافت در پست خود که با عنوان «بهای رشدکردن در فضای آنلاین» منتشر شده نوشته است:
«در سنین پایین، همیشه خودم را به چالش میکشیدم تا چیزی که به آن علاقه دارم یا کنجکاویم را جلب کرده، کشف کنم. وقتی احساس بیقراری یا بیحوصلگی میکردم یا بهخاطر بدرفتاری دچار مشکل میشدم، در اتاقم ناپدید میشدم و اغلب چندین ساعت و بیوقفه خودم را سرگرم کتابها یا ایدهها میکردم. این توانایی در تبدیلکردن اوقات بیکاری به تفکر و یادگیری عمیق بخش اساسی شخصیت من شد.»
او در ادامه میگوید:
«همچنین برای موفقیت من در آینده بسیار مهم بود.»
بنیانگذار مایکروسافت در طول زندگی خود بارها گفته بود که موفقیتش را مدیون عادت کتابخوانی و توانایی ایزولهکردن خود برای افزایش تمرکز و جلوگیری از حواسپرتی بوده است. او در طول دهه 1990 به کلبهای در طبیعت میرفت و همراه خود هیچ چیزی جز چند کتاب و مقاله نمیبرد تا بتواند مطالعه و فکر کند. گیتس میگوید در این دورهها که از آنها با عنوان Think Week یاد میکند، میتوانست بیوقفه تمرکز داشته باشد و حتی ایمیلهایش را آنجا بررسی نمیکرد.
طبق دادههای وال استریت ژورنال، هفتههای تمرکز بیل گیتس که در انزوا سپری میشد، منجر به ایدههایی ازجمله توسعه مرورگر اینترنت اکسپلورر شد. عادت مطالعه از دوران کودکی همراه مؤسس مایکروسافت باقی ماند. او میگوید کودکیاش پر از بازی بود و این شکل از کودکی را که طبق تحقیقات میتواند الهامبخش تفکر خلاق باشد، به کودکی بچههای امروزی که وابسته به تلفنهای هوشمند است، ترجیح میدهد.
بیل گیتس پست خود را حول محور کتابی با عنوان «نسل مضطرب» (The Anxious Generation) نوشته که نویسنده آن «جاناتان هیدت»، روانشناس اجتماعی دانشگاه نیویورک، است. این کتاب تأثیر گوشیهای هوشمند و شبکههای اجتماعی بر مغز کودکان را بررسی میکند.
او درباره این کتاب میگوید:
«هنگام خواندن نسل مضطرب از جاناتان هیدت این سؤالها برایم پیش آمد: آیا اگر با فناوری امروزی بزرگ شده بودم، این عادت در من وجود داشت؟ اگر در کودکی، هر بار در اتاقم تنها بودم، اپلیکیشنی برای حواسپرتی من وجود داشت، چه میشد؟ اگر در نوجوانی که یک مشکل برنامهنویسی را حل میکردم، 4 نوتیفیکیشن جدید ظاهر میشد، چطور؟ پاسخی ندارم اما افرادی که به نحوه رشد ذهن جوانان اهمیت میدهند، باید به این سؤالات پاسخ دهند.»
نگرانی بیل گیتس درباره دنیای امروزی
گیتس درنهایت درباره نگرانیهای خود از شبکههای اجتماعی و دنیای دیجیتال امروزی میگوید:
«تمام این مسائل نگرانکنندهاند اما من بهویژه درمورد تأثیر [دنیای دیجیتال] بر تفکر انتقادی و تمرکز نگران هستم. گستره توجه ما مانند ماهیچههاست و حواسپرتیهای بیوقفه و ماهیت اعتیادآور شبکههای اجتماعی رشد آنها را بسیار دشوار میکند.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.