ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

OpenAI
کسب و کار

استارتاپ OpenAI ظاهراً سال آینده ساختار غیرانتفاعی خود را تغییر می‌دهد

سخنگوی OpenAI می‌گوید این استارتاپ همچنان روی ساخت هوش مصنوعی که به نفع بشریت باشد، متمرکز خواهد ماند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۰

«سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، ظاهراً در جلسه هفتگی به کارکنان اعلام کرده استارتاپ آن‌ها سال آینده ساختار غیرانتفاعی نسبتاً پیچیده‌اش را تغییر خواهد داد.

به گزارش فورچون، آلتمن گفته است Ope‌nAI از ساختار نهادی غیرانتفاعی دور خواهد شد و تبدیل به سازمان انتفاعی سنتی‌تری می‌شود. او درباره نحوه دستیابی به این هدف و اینکه ساختار شرکتی OpenAI دقیقاً چگونه خواهد بود، توضیحات بیشتری نداده است.

درعین‌حال، یکی از سخنگویان این استارتاپ به فورچون گفته است OpenAI «همچنان بر ساخت هوش مصنوعی در راستای منافع بشریت متمرکز است»، ساختار غیرانتفاعی «هسته اصلی مأموریت آن است و به وجودش ادامه خواهد داد».

ساختار فعلی OpenAI

OpenAI سال 2015 در قالب سازمانی غیرانتفاعی شروع به کار کرد که متکی به پول سرمایه‌گذارانش بود. Open‌AI در وب‌سایتش درباره ساختار خود توضیح می‌دهد که طی سال‌های گذشته فقط 130.5 میلیون دلار از طریق کمک‌های مالی جمع‌آوری کرده است و افزوده است: «کمک‌های مالی به‌تنهایی با هزینه قدرت محاسباتی و استعداد موردنیاز برای پیشبرد تحقیقات اصلی آن برابری نمی‌کند».

برای حل این مشکل OpenAI شرکتی زیرمجموعه انتفاعی ایجاد کرد. همان‌طور که فورچون توضیح می‌دهد، نهاد غیرانتفاعی Open‌AI درحال‌حاضر بخش انتفاعی آن را کنترل می‌کند که این بخش نیز به‌نوبه‌خود یک شرکت هلدینگ را مدیریت می‌کند که از شرکت‌هایی مانند مایکروسافت سرمایه دریافت می‌کند.

در این ساختار، سود قابل‌تخصیص به سرمایه‌گذاران ازجمله مایکروسافت دارای سقف است و هر چیزی که OpenAI فراتر از این سقف تولید کند، به بخش غیرانتفاعی آن خواهد رفت.

OpenAI که هفته گذشته اولین مدل هوش مصنوعی خود با قابلیت استدلال را با نام o1 منتشر کرد، چند وقت گذشته درحال مذاکره برای دریافت 6.5 میلیارد دلار از سرمایه‌گذارها بوده است. از اپل، مایکروسافت، انویدیا و امارات متحده عربی به‌عنوان سرمایه‌گذاران احتمالی یاد شده است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی