میلیاردرهای صنعت فناوری در 10 ماه اول 2022، حدود نیم تریلیون دلار ضرر کردند
20 میلیاردر ثروتمند دنیای فناوری از ابتدای سال 2022 تاکنون، نزدیک به نیم تریلیون دلار سرمایه از دست دادهاند.
دوران پساکرونا برای غولهای فناوری روزهای خوبی نبوده است. به گزارش وال استریت ژورنال، 20 میلیاردر ثروتمند دنیای فناوری از ابتدای سال 2022 تاکنون، نزدیک به نیم تریلیون دلار سرمایه از دست دادهاند.
در گزارش مربوطه به این موضوع اشاره شده که ترس از رکود اقتصادی و افزایش نرخ بهره، باعث شده درآمد شرکتهای فناوری در ایالات متحده کاهش پیدا کند و ارزش بازار آنها نیز دستخوش تغییراتی شود.
«مارک زاکربرگ»، یکی از ثروتمندان حوزه فناوری است که همزمان با سقوط ارزش سهام متا، 100 میلیارد دلار از ثروت خود را از دست داده است. شرکت متا که زمانی در جایگاه ششم از نظر ارزش بازار قرار داشت، با ریزش اخیر ارزش سهام، از فهرست 20 شرکت بزرگ جهان حذف شد.
در گزارشی به این موضوع اشاره شده که با ناامید شدن سرمایهگذاران، متا 25 درصد ارزش خود را از دست داده است. زاکربرگ که جزو 10 ثروتمند جهان قرار داشت، اکنون به رتبه 28 در فهرست میلیاردهای جهان براساس رتبهبندی بلومبرگ سقوط کرده است.
اگر زاکربرگ تنها فردی بود که جایگاه خود را از دست داده بود، این تغییر به گردن متاورس میافتاد ولی سایر میلیاردرهای حوزه فناوری نیز وضعیت چندان خوبی ندارند.
میلیاردرها در سال 2022 چقدر ضرر کردهاند؟
ایلان ماسک به عنوان صدرنشین ثروتمندان جهان، به همراه جف بزوس که رتبه دوم این طبقه بندی را از آن خود کرده، مجموعا 58 میلیارد دلار از ثروت شخصی خود را از ابتدای سال 2022 از دست دادهاند.
با وجودی که به نظر میرسید در سال جاری میلادی ثروت شخصی ایلان ماسک از مرز 300 میلیارد دلار عبور کند، اکنون مالک 212 میلیارد دلار است. بعد از کاهش 7 درصدی ارزش سهام آمازون، ثروت جف بزوس نیز به 134 میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است.
بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت حدود 27 میلیارد دلار از ثروت خود را در سال 2022 از دست داده است. در این میان، لری پیج و سرگئی برین، بنیانگذاران گوگل پس از گزارش مالی مربوط به کاهش فروش تبلیغاتی یوتیوب، هر کدام 40 میلیارد دلار ضرر کردهاند.
«لری الیسون»، بنیانگذار اوراکل که سال جاری 2022 را با دارایی شخصی 107 میلیارد دلاری آغاز کرد، اکنون 14 میلیارد دلار فقیرتر شده است و ثروتش در حدود 93 میلیارد دلار است. این از دست دادن دارایی، تنها به حوزه فناوری ایالات متحده مربوط نمیشود و «جک ما»، بنیانگذار گروه علی بابا نیز در سال 2022 نزدیک به 10 میلیارد دلار از دارایی خود را از دست داده است.
در حالی که بسیاری از شرکتهای مطرح حوزه فناوری با چنین وضعیتی روبرو بودهاند، اما برخی شرکتها در این بین استثنا هستند.
شرکت ByteDance با افزایش محبوبیت تیک تاک در مسیر صعودی قرار دارد و موسس آن 10 میلیارد دلار به دارایی شخصی خود اضافه کرده و اکنون نزدیک به 55 میلیارد دلار ثروت دارد. شرکت Ubiquiti، سازنده تجهیزات بی سیم نیز وضعیت رو به رشدی را تجربه کرده تا جایی که ثروت بنیانگذار این شرکت از ابتدای سال جاری میلادی 14.7 میلیارد دلار افزایش یافته است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سیاست های اقتصادی بایدن هم بی تاثیر نیست