ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کسب و کار

زنان، ظرفیت نامرئی بازارهای مالی

پس از گذشت سال‌ها با تغییر سیاست‌های اجتماعی، زنان فرصت تحصیل در حوزه مالی را پیدا کرده و وارد بازار کار شدند.

تحریریه دیجیاتو
نوشته شده توسط تحریریه دیجیاتو | ۷ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۴:۴۵

این یادداشت به قلم «فاطمه ارنواز»، مدیر جذب مشتریان صرافی آبان‌تتر، نوشته شده است.

در ساختار جامعه بشری پیشین، بصورت پیش‌فرض مردان صاحبان اول کسب و کار و سرمایه‌گذاری در نظر گرفته می‌شدند. با تغییر فرهنگ و پیشروی زنان در عرصه‌های مختلف این نظریه کمی تغییر کرد. حالا با ورود آنان به عرصه‌های مالی و سرمایه‌گذاری، ظرفیت جدیدی در این حوزه به وجود آمده است. ظرفیتی که سال‌ها وجو داشت، اما فقط در پستوی خانه‌ها با خرید طلا و چپاندن آن‌ها با مقداری پول در لوله بخاری یا مشابه آن خلاصه میشد.

همه ما این فرضیه قدیمی را شنیده‌ایم که زنان یک حساب مخفی برای روز مبادا دارند. زنان هیچگاه همه سرمایه خود را در معرض نمایش نمی‌گذارند و در زمان بحرانی از آن رونمایی می‌کنند. این ظرفیت از سرمایه‌ در طول سال‌ها در همان پستوی خانه ماند و جدی گرفته نشد.

ورود زنان به بازارهای مالی

پس از گذشت سال‌ها با تغییر سیاست‌های اجتماعی و الگوی « مرد نان‌آور و زن خانه‌دار»، زنان فرصت تحصیل در حوزه مالی را پیدا کرده و وارد بازار کار شدند. این مسئله منجر به حضور فعالانه زنان در امور مالی شد. چرا که تفکری جدید در کسب و کارها خودنمایی می‌کرد و پرده از دغدغه‌های قشری برمی‌داشت که هرگز دیده نشده بود.

زنان از سطح یک کارمند معمولی و اداری وارد سطوح بالاتر مدیریتی شدند. افرادی که می‌دانستند اگر زودتر وارد این بازار شوند، می‌توانند آن را به راحتی تصاحب کنند. استراتژیست‌هایی که برای جذب زنان و ورود به این اقیانوس آبی، محصولات جدیدی وارد حوزه مالی و سرمایه‌گذاری می‌کردند. در اینجا یک سوال پیش می‌آید: آیا همه کسب و کارها توانستند از این فرصت استفاده کنند؟ برای پاسخ به این سوال کافی‌است به تبلیغات شرکت‌های سرمایه‌گذاری، بانک‌ها و سبدگردان‌ها نگاهی بیندازید. با بررسی چند نمونه می‌توان دید افرادی که در واحدهای استراتژی و مارکتینگ خود از حضور یک زن بهره‌مند بودند، توانستند این ظرفیت را به درستی شناسایی کرده و با ارسال پیام مناسب به مخاطب، زنان را مجذوب محصول خود کنند. اما شرکت‌هایی که هنوز مردانه اداره می‌شوند، با پیام‌های تبلیغاتی تکراری و دور از این قشر نتوانستند این ظرفیت نامرئی را تصاحب کنند.

آمارهای جهانی در حوزه سرمایه‌گذاری زنان

بیایید نگاهی به آمارهای جهانی بیندازیم. طبق اطلاعاتی که توسط Fidelity در سال ۲۰۲۱ منتشر شده ۶۷ درصد زنان، سرمایه خود را خارج از حساب‌های بانکی‌شان نگه‌داری می‌کنند. این در حالیست که این آمار در سال ۲۰۱۸ تنها به ۴۴ درصد می‌رسید. اما این سرمایه کجاست؟ هنوز در لوله بخاری نگهداری می‌شود؟ قطعا نه! در ادامه برخی از حوزه‌های سرمایه‌گذاری جدید که می‌تواند جایگزین روش‌های قدیمی شود را باهم بررسی می‌کنیم:

خرید صندوق‌های سرمایه‌گذاری به جای طلای دست دوم

در سال‌های گذشته، زنان علاقه عجیبی به خرید طلای دست دوم داشتند. مهم‌ترین دلیل آن نداشتن اجرت خرید و قیمت مناسب آن بود. با ورود سبد‌گردان‌ها به بازار سرمایه‌، صندوق‌های طلا در مسیر کار قرار گرفتند. اگر بخواهیم نسخه مردانه تبلیغ آن را بگوییم، به یک چیز می‌توانیم اشاره کنیم: شمش طلا! اما واقعا تمایل مردان برای خرید طلا با تمایل زنان برابری می‌کند؟ راستش را بخواهید اگر فقط روی شمش طلا صحبت کنیم، پاسخ مثبت است. اما بیایید از زاویه دیگری به این مسئله نگاه کنیم. مهم‌ترین دغدغه زنان برای خرید طلا، مشکل نگهداری فیزیکی آن و احتمال دزدی است. شما با خرید این صندوق دیگر نگران سرقت اموالتان نیستید. دارایی شما با ارزش طلا در بازار برابر است و می‌توانید آن را حتی در مبالغ کم هم داشته باشید. با ماهی یک میلیون تومان شروع کنید. چه چیزی برای یک خانم از این بهتر؟

خرید ارزهای دیجیتال به جای طلا

حالا زاویه دید خود را کمی به‌روزتر کنیم. همه ما حداقل یک بار اسم ارزهای دیجیتال را شنیده‌ایم. برخی از ما در این حوزه سرمایه‌گذاری هم کرده‌ایم. اما تا به حال به این فکر کرده‌اید که چگونه می‌توان این بازار را با هدف جذب کاربر برای بانوان معرفی کرد؟ پاسخ کوتاه است، خرید ارزی با بهای طلای جهانی! کافیست در یک صرافی به دنبال کوین پکس گلد (PAXG) بگردید. با چه مزیت‌هایی؟ کارمزد خرید پایین، امکان تبدیل به ریال در هر لحظه و در هر ساعت از شبانه روز، بدون هزینه نگهداری فیزیکی و همسان کردن سرمایه با ارزش جهانی طلا.

اینها تنها دو مثال رایج از بازارهای سرمایه‌گذاری هستند. برای تمام بخش‌های مالی می‌توان همین شبیه‌سازی و مقایسه را انجام داد. تنها باید یک فکر مشابه از این ظرفیت نامرئی در تیم شما وجود داشته باشد تا بتواند دغدغه این افراد را درک کرده و با توجه به برطرف کردن نیاز بانوان، تبلیغات شما را همسو کند.

اگر از من به عنوان کسی‌که سابقه‌ای طولانی در بازارهای مالی دارد بپرسید، میگویم سرمایه‌گذاری برای بانوان جنبه‌های عجیبی دارد. آن‌ها به شما دیر و سخت اعتماد می‌کنند، اما دیر هم اعتمادشان از شما سلب می‌شود. مشتریان وفاداری هستند و شما را به دوستان و آشنایان خود معرفی می‌کنند. از آن‌ها غافل نشوید. مانند آن‌ها فکر کنید. برای آن‌ها و نیازهایشان تلاش کنید. نتیجه شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • MohammadAmini
    MohammadAmini | ۸ خرداد ۱۴۰۲

    کسی‌که سابقه‌ای طولانی در بازارهای مالی دارد؟ فاطمه ارنواز؟ واقعاً؟ رزومه و سوابق استاد با سابقه در بازارهای مالی را کجا ببینیم؟ 10 سال است ترید میکنیم ادعای سابقه طولانی نداریم. سلام با سابقه. دیجیاتو چرا؟ رپورتاژ می‌رویید بروید. پول بگیرید. حق است. ولی انتشار دروغ؟

  • expert_developer
    expert_developer | ۷ خرداد ۱۴۰۲

    طوری میگه پس از گذشت سال‌ها زنان فرصت تحصیل در حوزه مالی را پیدا کرده و وارد بازار کار شدند که انگار قبلا نمی‌تونستند در این حوزه تحصیل کنند یا مثلا در بازار بورس و ارز و موارد مشابه سرمایه‌گذاری کنند. کاش حداقل بررسی کنید ببینید ذهنیتشون چی بوده و هست که تمایل کمتری به این حوزه‌ها داشته و دارند. دیگه دوره این مدل تبلیغات برای جذب همدلی زنان و فریب دادن اونها با ایجاد ذهنیت قربانی سر اومده. توی غرب هم مدتهاست ووکیسم و تبلیغات بر این پایه رو به زواله.

مطالب پیشنهادی