ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دوربین

دوربین جاسوسی جدید چین می‌تواند از 100 کیلومتری جزئیات میلی‌متری را تشخیص دهد

این دوربین جدید قادر است از فاصله دور چهره‌ها را تشخیص دهد و ماهواره‌ها را در مدار شناسایی کند.

مونا طحان
نوشته شده توسط مونا طحان | ۴ اسفند ۱۴۰۳ | ۱۹:۰۰

دانشمندان چینی با استفاده از فناوری لیزر پیشرفته موفق به ساخت دوربینی شدند که می‌تواند جزئیات میلی‌متری را از فاصله 100 کیلومتری ثبت کند. این دستاورد قبلاً غیرممکن به نظر می‌رسید اما این سیستم جدید لایدار (LIDAR) می‌تواند برای شبیه‌سازی دقیق نقشه‌ها و نیز نظارت‌های نظامی استفاده شود.

آزمایش موفق دوربین جدید چین در دریاچه کیانگهای

طبق گزارش «Petapixel» آزمایش این دوربین در دریاچه کیانگهای در شمال غرب چین انجام شد. در این آزمایش، سیستم لایدار با دقت خارق‌العاده‌ای توانست جزئیات اجسام را تا اندازه 1.7 میلی‌متر از فاصله 101.8 کیلومتری تشخیص دهد. این تکنولوژی که توانست دقت اندازه‌گیری فواصل را به 15.6 میلی‌متر برساند، 100 برابر بهتر از دوربین‌های جاسوسی و تلسکوپ‌های مبتنی‌بر لنزهای معمولی عمل کرد.

سیستم لایدار معمولاً از لیزر برای تصویربرداری استفاده و زمان بازگشت نور بازتابی را اندازه‌گیری می‌کند. این فناوری در عرصه‌های مختلفی ازجمله نقشه‌برداری و نظارت‌های نظامی به کار گرفته شده است اما این دستاورد جدید به‌دلیل دقت بی‌نظیرش جلب‌توجه کرده است.

چالش‌های تکنولوژی لایدار و آینده آن

پیشرفت‌های این سیستم نتیجه استفاده از یک لیزر 103 وات، پردازش بی‌درنگ داده‌ها، الگوریتم‌های تطبیقی برای کاهش نویز نور لیزر و دهانه نوری بزرگ است. این فناوری به محققان اجازه می‌دهد نه‌فقط ماهواره را مشاهده کنند، بلکه به‌وضوح شماره سریال آن را نیز بخوانند.

این دستاورد با چالش‌هایی نیز مواجه است؛ شرایط جوی می‌تواند تأثیر زیادی بر کیفیت تصویربرداری لیزری بگذارد و درحال‌حاضر، این سیستم نمی‌تواند اهداف متحرک را رهگیری کند اما این پیشرفت نشان‌دهنده توانایی‌های جدید نظارت‌های فضایی است.

پیشرفت علمی چین در زمینه فناوری لایدار که توانسته از فاصله 100 کیلومتری جزئیات میلی‌متری را ثبت کند، نقطه عطفی در عرصه نظارت‌های فضایی و نظامی است. اگرچه چالش‌هایی مانند تأثیر شرایط جوی و ناتوانی در رهگیری اهداف متحرک باقی مانده، این فناوری نوین می‌تواند در آینده‌ای نزدیک توانمندی‌های قابل‌توجهی در شناسایی و نظارت از فضا ایجاد کند. با استفاده از این تکنولوژی، چین به مرزهای جدیدی در حوزه تصویربرداری دوربرد و امنیت فضایی نزدیک شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی