ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودروهای تجاری
اخبار خودرو

وزارت صنعت از تصمیم خود برای رشد 100 درصدی تولید خودروهای تجاری در کشور خبر داد

معاون وزیر صنعت از تصمیم این وزارت‌خانه برای رشد 100 درصدی تولید خودروهای تجاری در کشور خبر داد.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۱۰ تیر ۱۴۰۳ | ۱۳:۱۵

«احمد آقایی»، معاون وزیر صنعت، در حاشیه بازدید از خطوط شرکت تراکتورسازی ایران، از تصمیم این وزارت‌خانه برای رشد 100 درصدی تولید خودروهای تجاری در کشور خبر داد. به گفته احمد آقایی، روند ثبت سفارش خودروهای تجاری در سامانه وزارت صمت افزایش بسیاری یافته است؛ ازاین‌رو برای پاسخ به نیاز متقاضیان باید تولید این خودروها نیز افزایش یابد.

اتومبیل‌های تجاری دسته خاصی از خودروها هستند که برای کاربردهای کاری و تجاری استفاده می‌شوند. وانت‌ها، کامیونت‌ها، ون‌ها، کامیون‌ها، کشنده‌ها و خودروهای کشاورزی در این دسته قرار می‌گیرند. به گفته احمد آقایی، طی سال 1403، هدف‌گذاری وزارت صمت برای تولید اتومبیل‌های تجاری در کشور معادل یک‌میلیون و 700 هزار خودرو است.

تولید وانت‌ها، نیروی محرکه افزایش تولید خودروهای تجاری

بخش قابل‌توجهی از رشد تولید خودروهای تجاری در کشور به وانت‌ها اختصاص خواهد داشت. وزارت صمت خودروسازان را مکلف کرده است در سال جاری، 28 درصد بر تولید وانت‌ها اضافه کنند. به نظر نمی‌رسد ایران‌خودرو و سایپا مشکلی با این مسئله داشته باشند؛ چراکه وانت آریسان 2 و سایپا 151 (پراید وانت) تولید و عرضه زیادی دارند. گروه بهمن نیز تصمیم گرفته است نسخه تک‌کابین پیکاپ کاپرا را جایگزین وانت کارا کند که مدتی پیش از خط تولید خارج شده بود.

خودروهای تجاری

احمد آقایی درباره واردات اتومبیل‌های تجاری گفت: «اعتقاد دارم در کشور نیازی به واردات خودروهای تجاری از قبیل ون، کامیون، کامیونت، کشنده و اتوبوس نداریم. اما به‌دلیل برخی روندهایی که باید طی شود ولی به‌موقع انجام نمی‌گیرد، مانند ثبت سفارش به‌موقع، تأمین منابع مالی و... خودروهای موردنظر در زمانی که نیاز است، تأمین نمی‌شود؛ ازاین‌رو عده‌ای نیازها و فشارها را بر واردات می‌آورند و راهکار را در آن جستجو می‌کنند. امیدواریم با سامانه‌ای که سازمان صمت راه‌اندازی کرده، این کمبودها و نواقص رفع شود.»

برای واردات خودروهای تجاری به کشور، سامانه‌ای طراحی شده است. این سامانه شفافیت وضعیت کل تولید و صنعت کشور را بررسی می‌کند. براساس دستورالعمل‌های این سامانه، تخصیص ارز انجام می‌شود. بنابراین اگر کالای صنعتی خاصی در کشور موجود نباشد یا تولیدکنندگان نتوانند پاسخ‌گوی تقاضای آن کالا باشند، این کمبود از طریق واردات برطرف می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی