ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قیمت اتوبوس
اخبار خودرو

نگاهی به قیمت اتوبوس در بازار + جدول قیمت شهریورماه 1402

قیمت اتوبوس طی چند سال اخیر روند افزایشی شدید را تجربه کرده که عامل آن، کاهش تولید این خودروی تجاری است.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۱ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

برخلاف بازار کامیون‌ها، کشنده‌ها و کامیونت‌ها، بازار اتوبوس‌های بین‌شهری و درون‌شهری وضعیت مناسبی ندارد. بسیاری از شرکت‌های فعال در حوزه ساخت اتوبوس طی ده سال اخیر با توقف تولید مواجه شده‌اند که حاصل آن افزایش قیمت اتوبوس در بازار بوده و درنتیجه ناوگان مسافربری کشور در بخش درون‌شهری و برون‌شهری با مشکلات جدی مواجه شده است. تردد انبوهی از اتوبوس‌های فرسوده در شهرها و جاده‌های کشورمان سندی بر این ادعا است. به گفته مدیرعامل تعاونی ایران‌پیما در خردادماه امسال، تولید اتوبوس بین‌شهری از سال 1397 متوقف شده است.

از بین تمامی شرکت‌های فعال در حوزه ساخت اتوبوس‌های بین‌شهری، اکنون تنها یک شرکت به تولید این خودروها در تیراژ محدود ادامه می‌دهد. بازار اتوبوس‌های درون‌شهری نیز وضعیت مشابهی دارد و تعداد تولیدکنندگان این خودروها کمتر از انگشتان یک دست است. این وضعیت با بازار سایر خودروهای سنگین قابل قیاس نیست. هر روز شاهد رونمایی از یک خودروی سنگین چینی با نام داخلی در کشورمان هستیم و واردات خودروهای کارکرده خارجی نیز باعث شده است تنوع این بخش افزایش یابد. درواقع تعداد کامیون‌ها و کشنده‌های فعال در کشور طی سالیان اخیر آن‌قدر افزایش یافته است که رانندگان قدیمی از کمبود بار و ناکافی‌بودن کرایه‌ها شکایت دارند.

جدول قیمت اتوبوس در بازار، شهریورماه 1402:

مدلسال ساختقیمت
اسکانیا کلاسیک1388۴٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
اتوبوس شهری شهاب1385۶۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
بنز 457 شهری1385۱٬۹۸۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
ولوو B7 تیپ 21385۲٬۶۵۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
بنز 457 بین شهری1385۲٬۴۸۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
اسکانیا مارال1390۷٬۸۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
ولوو B91389۵٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
اسکانیا مارال1394۹٬۲۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
اسکانیا درسا1397۱۴٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
مان Lion’s Coach1390۵٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان

درهمین‌حال، قیمت اتوبوس بین‌شهری متعلق به 15 سال پیش با قیمت خرید یک کشنده صفر کیلومتر چینی مونتاژ داخل برابری می‌کند. همین دلیل به‌تنهایی کافی است تا شرایط اسفناک حمل‌و‌نقل مسافر در کشور را متوجه شویم. درنتیجه این کمبود اتوبوس، قسمت مربوط به آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده سنگین سریع‌تر از سایر بخش‌ها به تصویب دولت رسید. این امید وجود دارد که با واردات تعداد قابل‌توجهی اتوبوس بین‌شهری و درون‌شهری کارکرده، ثبات را در وضعیت کاری ترمینال‌های اتوبوس‌رانی شاهد باشیم.

مدتی پیش رئیس اتحادیه شرکت‌های تعاونی مسافربری از کاهش شدید اتوبوس در ایران خبر داد. به گفته او، تعداد اتوبوس‌های بین‌شهری ایران طی چند سال حدود 60 درصد کاهش یافته است. حدود دو سال پیش  ۱۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس در ایران فعال بود، درحالی‌که هم‌اکنون 6500 دستگاه اتوبوس درحال تردد هستند. کمبود اتوبوس باعث شده است بسیاری از مسیرها سرویس کافی در اختیار نداشته باشند و همین مسئله سرگردانی مسافران را در پی داشته است.

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی