ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

واردات خودروهای برقی
اخبار خودرو

سود بازرگانی واردات خودروهای برقی به بیش از 20 درصد افزایش یافت

سود بازرگانی واردات خودروهای الکتریکی با قیمت بیش از 30 هزار یورو نیز 26 درصد خواهد بود.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۶ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۴:۴۵

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

براساس مصوبه جدید هیئت وزیران، تعرفه واردات خودرو به کشور اصلاح شده است. این اصلاح شامل سود بازرگانی واردات خودروهای برقی می‌شود. در مصوبه‌های قبلی، سود بازرگانی خودروهای برقی صفر درصد اعلام شده بود. بااین‌وجود اکنون دولت تصمیم گرفته است تا از محل واردات خودروهای برقی، کسب درآمد داشته باشد.

همچنین بخوانید: قیمت حواله خودروهای برقی در بازار نجومی شد!

به گزارش خبرگزاری تسنیم و براساس ابلاغ «محمد مخبر»، سود بازرگانی واردات خودروهای الکتریکی با ارزش بیست الی سی هزار یورو، 11 درصد خواهد بود. سود بازرگانی واردات خودروهای الکتریکی با قیمت بیش از 30 هزار یورو نیز 26 درصد خواهد بود.

آن‌چه پس از افزایش سود بازرگانی واردات خودروهای برقی اتفاق خواهد افتاد

تعیین سود 11 الی 26 درصدی برای واردات خودروهای الکتریکی،‌ باعث روی‌گردانی بخش بزرگ‌تری از مشتریان و واردکنندگان می‌شود. با اعلام این نرخ سود، تمایل برای واردات خودروهای برقی ارزان‌قیمت چینی کاهش می‌یابد. قیمت این خودروها با احتساب نرخ جدید سود برای مشتری توجیه‌پذیر نخواهد بود و واردکنندگان نیز سود چندانی از واردات این خودروها به دست نمی‌آورند.

واردات خودروهای برقی

در سوی دیگر واردات خودروهای الکتریکی لوکس از برندهای معتبر و با قیمت‌های بالا ادامه خواهد داشت. از آن‌جایی که دولت محدودیت قیمتی خاصی را برای ورود خودروهای برقی اعلام نکرده است، شاهد ورود خودروهای برقی لوکس‌تر و گران‌تر در آینده نزدیک خواهیم بود. حتی درصورتی‌که قانون به واردکنندگان اجازه ورود خودروهای برقی با قیمت بسیار بالا را داده باشد، ممکن است سوپراسپرت‌های الکتریکی را نیز در ایران شاهد باشیم. خریداران این خودروها تنها گروه کوچکی از مصرف‌کنندگان هستند اما پاسخگویی به نیاز طبقات بالای بازار، بخشی از برنامه ایجاد تعادل در بازار خودرو است.

تعیین سود بازرگانی 11 الی 26 درصدی برای واردات خودروهای الکتریکی، نشان می‌دهد که دولت و نهادهای تصمیم‌گیر کلان از برنامه توسعه تاکسی‌های برقی عقب‌نشینی کرده‌اند. این برنامه که در میانه سال 1402 با سروصدای زیاد و رونمایی‌های متعدد آغاز شد، تنها چند ماه بعد و در ابتدای سال 1403 به‌طور کامل فراموش شده است.

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی