خودروسازان داخلی به واردات خودروهای دستدوم ورود خواهند کرد
استقبال خودروسازان از موضوع واردات خودروهای دست دوم درحالی صورت میگیرد که بارها مخالفت خود را با این موضوع نشان داده بودند.
«اللهوردی دهقانی»، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: «در جلسه اخیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس، مشکلات مربوط به حوزه خودرو مورد بررسی قرار گرفت. این مشکلات شامل موضوعاتی همچون واردات خودروهای دستدوم و نو، قیمت خودروهای داخلی و مشکلات تأمین قطعه میشد. مدیران عامل شرکتهای سایپا و ایرانخودرو و شرکتهای قطعهسازی و معاون وزارت صمت در امور صنعت خودرو در این جلسه حضور داشتند. خودروسازان مانند همیشه از قیمتگذاری خودرو گلهمند بودند و آن را دستوری دانستند.»
وی در ادامه افزود: «خودروسازان در این جلسه اظهار داشتند که با قیمتگذاری کنونی متحمل ضرر میشوند. بنابراین دولت باید اعتباراتی را به آنها تخصیص دهد. خودروسازان و قطعهسازان درزمینه واردات خودروهای دستدوم و صفر کیلومتر نیز خاطرنشان کردند که امکان تولید و تأمین قطعات خودروهای خارجی در داخل وجود ندارد. همچنین ارز کافی نیز برای واردات قطعات خودروهای خارجی در اختیار آنها قرار نگرفته است.»
همچنین بخوانید: طرح واردات خودروهای کارکرده به تصویب شورای نگهبان رسید
وی در ادامه گفت: «در این جلسه مدیرعامل سایپا اعلام کرد که این شرکت تاکنون ۱۰۰۰ دستگاه خودروی خارجی به کشور وارد کرده است. همچنین سایپا درحال انجام مقدمات واردات ۴ هزار دستگاه دیگر است.»
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان گفت: «مدیرعامل سایپا در این جلسه اعلام کرد که این شرکت توانایی واردات خودروهای دستدوم به کشور را دارد و به این موضوع ورود خواهد کرد.»
واردات خودروهای دستدوم، علاقهمندی جدید خودروسازان
استقبال خودروسازان از موضوع واردات خودروهای دستدوم درحالی صورت میگیرد که این شرکتها بارها بهصورت آشکار و پنهان مخالفت خود را با این موضوع نشان داده بودند. خودروسازان حتی تا مدتی پیش با واردات خودروهای صفر کیلومتر نیز مخالف بودند، اما اکنون هر دو شرکت ایرانخودرو و سایپا در کنار تولید، واردات را نیز انجام میدهند.
بدیهی است که در شرایط کنونی، خودروسازان توانایی افزایش سطح تولیدات خود برای پاسخ به تقاضای بازار را ندارند؛ بنابراین سعی میکنند تا به موضوع واردات نیز نگاهی داشته باشند. این مسئله برای آنها دو سر سود بهحساب میآید. از سویی، آنها هزینه تولید خودرو را متحمل نمیشوند و از سوی دیگر، میتوانند سهم بازار خود را افزایش دهند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.