ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پیش‌فروش خودروهای وارداتی
اخبار خودرو

پیش‌فروش خودروهای وارداتی روی آب!

بررسی روزنامه‌های اقتصادی نشان می‌دهد پیش‌فروش خودروهای وارداتی زمانی صورت می‌گیرد که این خودروها هنوز به بنادر ایران نرسیده‌اند.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۱۰ دی ۱۴۰۲ | ۲۱:۳۰

در اسفندماه 1401، نخستین دور از ثبت‌نام خودروهای وارداتی انجام شد. طی این مرحله، حدود 33 هزار نفر متقاضی خرید این خودروها بودند؛ بااین‌حال، تاکنون تعداد اندکی از خریداران موفق به دریافت اتومبیل‌های خود شده‌اند. اکنون بررسی‌های روزنامه دنیای اقتصاد نشان می‌دهد که پیش‌فروش خودروهای وارداتی قبل از ورود آن‌ها به کشور انجام می‌شود.

براساس آمار گمرک ایران، تاکنون 4400 دستگاه خودرو به کشورمان وارد شده‌ است. این آمار درحالی اعلام شده که «مهدی ضیغمی»، رئیس سازمان توسعه تجارت، از واردات 8400 دستگاه خودرو به کشور سخن می‌گوید. البته کاربران در این بین به آمار ارائه‌شده از سوی گمرک اعتماد می‌کنند. بنابراین با در نظر گرفتن وعده واردات 100 هزار دستگاه خودرو در سال، اکنون 4.4 درصد این وعده تحقق یافته است. حتی اگر اظهارات ضیغمی مبنی بر واردات 60 یا 40 هزار دستگاه خودرو در سال 1402 را درنظر بگیریم، میزان تحقق این وعده‌ها به 11 درصد می‌رسد. به‌ عبارت دیگر، در خوش‌بینانه‌ترین حالت، 10 درصد از وعده‌های مربوط به واردات خودرو تحقق یافته است.

پیش‌فروش خودروهای وارداتی

اما مشکل دیگری در این بین وجود دارد و آن عرضه خودروهای وارداتی پیش از ورود به بازار است. به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، تعداد خودروهای عرضه‌شده در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی از تعداد خودروهای وارداتی در دنیای واقعی بیشتر است. به‌ عبارت دیگر، خودروهایی که هنوز ثبت سفارش نشده‌ و به مقصد کشورمان بارگیری نشده‌اند، به مشتریان فروخته می‌شوند. این اتفاق درحالی رخ می‌دهد که مشتریان انتظار دارند پس از واریز وجه، اتومبیل وارداتی خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن تحویل بگیرند.

پاسخ‌ها به ابهامات در مورد پیش‌فروش خودروهای وارداتی

رئیس سازمان توسعه تجارت در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، این ادعا را رد کرده است. ضیغمی می‌گوید تمامی خودروهای وارداتی براساس میزان اتومبیل‌های وارداتی به کشور تنظیم می‌شوند. این اظهارات درحالی صورت می‌گیرد که به‌تازگی در بخشی از این فرایند، تسهیلاتی ارائه شده است که خودروهای برندهای معتبر – که در مسیر دریایی ورود به کشور هستند – نیز در سامانه فروش عرضه شده‌اند. ضیغمی در پاسخ به این ابهامات، کُندی انجام امور قانونی را به‌عنوان دلیل اصلی حضور خودروهای وارداتی در کشور ذکر کرده است. او موضوعاتی نظیر ارائه مجوز اسقاط، مجوز محیط‌زیست در حوزه رده انرژی و بازدید فیزیکی پیش از ورود خودروهای جدید به کشور را عامل کندی واردات می‌داند. اکثر واردکنندگان معتقدند که این مرحله حداقل به یک ماه زمان نیاز دارد؛ درحالی‌که برخی شرکت‌ها موفق شده‌اند این پروسه را طی دو هفته به انجام برسانند.

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی