ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

واردات خودروهای برقی
اخبار خودرو

وعده نامعلوم واردات خودروهای برقی؛ تنها 600 دستگاه وارد شد

از ماه‌های نخست سال 1402 و پس از تغییر وزیر صمت، شاهد انتشار وعده‌های مکرر درزمینه واردات خودروهای برقی بوده‌ایم.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ | ۲۰:۳۰

از ماه‌های نخست سال 1402 و پس از تغییر وزیر صمت، شاهد انتشار وعده‌های مکرر درزمینه واردات خودروهای برقی بوده‌ایم. این وعده‌ها توسط وزیر جدید صمت، «عباس علی‌آبادی» و معاونین او بارها تکرار شد. بااین‌حال، درعمل رویداد خاصی را شاهد نبوده‌ایم. براساس آمار سازمان توسعه تجارت، تنها 600 دستگاه خودرو برقی تا این لحظه وارد کشور شده است.

«مهدی ضیغمی»، رئیس سازمان توسعه تجارت، مجری طرح واردات خودرو وزارت صمت دولت سیزدهم است. او نیز در جریان اظهارنظرهای مختلف، از واردات چند هزار دستگاه خودرو به کشور تا پایان سال خبر داده بود. حال آنکه مطابق آمار گمرک، تعداد خودروهای وارداتی به ایران هنوز به 5000 دستگاه نرسیده است.

همچنین بخوانید: تاکسی برقی کرمان موتور به تهران رسید

ضیغمی در پاسخ به پرسش خبرنگاران در مورد تعداد اندک خودروهای برقی واردشده، اعلام کرد که منظور وزیر صمت از واردات صد هزار دستگاه خودرو برقی تا پایان سال نبوده است؛ گفته‌های وزیر صمت مربوط به واردات صد هزار دستگاه خودرو برقی در رسانه ملی بوده و هم‌اکنون می‌توانید ویدیوی مربوط به این اظهارات را ببینید. وعده وزیر صمت درخصوص واردات صد هزار دستگاه خودروی الکتریکی، در ابتدای آذرماه 1402 عنوان شد. وزیر صمت در آن زمان گفت: «احتمالاً در همین هفته‌های اول آذرماه تاکسی‌های برقی به‌‌تدریج وارد تهران می‌شود. درمجموع مقرر شده تا آخر سال ۱۰۰ هزار تاکسی برقی در شهرهای بزرگ داشته باشیم.»

واردات خودروهای برقی، هدف بلندمدت

«حسن کریمی‌ سنجری»، کارشناس بازار خودرو، دراین‌باره می‌گوید: «تاکنون ۶۰۰ دستگاه خودرو برقی واردشده به کشور، از گمرکات ترخیص شده‌ است. ۶۰۰ دستگاه همچنان در گمرک است. این درحالی است که ۱۵۰۰ دستگاه خودرو درحال حمل هستند. براین‌اساس، پیش‌بینی می‌شود که تا پیش از آغاز سال جدید، حداقل ۲۵۰۰ خودرو برقی تحویل ناوگان حمل‌ونقل عمومی کشور شود.»

واردات خودروهای برقی

ضیغمی در بخش دیگری از سخنانش پیرامون واردات کم تعداد خودروهای الکتریکی، عنوان کرد که مسئله تأمین ارز مربوط به واردات خودروهای برقی حل شده است. بااین‌حال، او اعلام کرد که پیچیدگی‌هایی در مسیر واردات خودروهای الکتریکی وجود دارد. پیش‌ازاین نیز مسئولان شرکت‌های فعال در حوزه واردات و مونتاژ خودروهای هیبریدی و الکتریکی، نسبت به عدم تأمین ارز کافی انتقاد داشتند. با توجه به آمار واقعی واردات خودروهای برقی به کشور، انتظار می‌رود تا روند استفاده از تاکسی‌های برقی در کشور طی کوتاه‌مدت نتایج ملموس نداشته باشد. ازاین‌رو برای مشاهده انبوه تاکسی‌های برقی در شهرها باید حداقل چند سال صبر کنیم.

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی