ارائه گواهی اسقاط خودرو، شرط شمارهگذاری خودروهای وارداتی
طی چندماه گذشته، شاهد روند کند شمارهگذاری خودروهای وارداتی بودیم، به نحوی که تاکنون تعدادی پیکاپ وارداتی به دست مشتریان رسیده است..
طی چندماه گذشته، شاهد روند کند شمارهگذاری خودروهای وارداتی بودیم؛ به نحوی که تاکنون تعدادی پیکاپ وارداتی به دست مشتریان رسیده است. علاوه بر تأخیرهای ایجادشده از سوی سازمان استاندارد، ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده نیز بهعنوان یک کاهنده سرعت در این روند حضور دارد. براساس گفتههای رئیس این ستاد، شمارهگذاری خودروهای وارداتی اعم از نو یا کارکرده نیازمند ارائه گواهی اسقاط است.
بنابر گفتههای رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، بهازای شمارهگذاری هر دو خودروی وارداتی بایستی یک گواهی اسقاط ارائه شود. لزوم به ارائه این گواهی، جزئی از بند «ث» ماده ۳۰ قانون احکام دائمی است. تا پیش از این واردات و شمارهگذاری کامیونهای کارکرده نیز نیازمند ارائه گواهی اسقاط بود. بااینحال مدتی است که شرط یادشده از شرایط شمارهگذاری کامیونهای دستدوم وارداتی حذف شده.
هماکنون واردکنندگان کامیونهای دستدوم میتوانند با پرداخت 1.5 درصد قیمت خودرو، جایگزینی برای گواهی اسقاط ارائه دهند و برای اتومبیل خود پلاک دریافت کنند. بااینحال، چنین شرایطی برای متقاضیان واردات خودروهای سبک وجود ندارد. بنابر گفتههای مهران سالاریه رئیس ستاد اسقاط خودروهای فرسوده، ممکن است این شرط در آینده به قانون شمارهگذاری خودروهای وارداتی سبک نیز اضافه شود. بااینحال تا زمان اصلاح آییننامه واردات، متقاضیان واردات خودرو بایستی برای دریافت پلاک، گواهی اسقاط تهیه کنند.
محل مراجعه دریافت گواهی اسقاط جهت شمارهگذاری خودروهای وارداتی کجاست؟
واردکنندگان خودرو باید نسبت به ثبتنام و ایجاد حساب کاربری در سامانه نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده به نشانی NNHK.ir اقدام نمایند. سپس از طریق این سامانه، فرایند مشخصشده را مطابق قانون برای دریافت مجوز شمارهگذاری خودروهای خود طی کنند. این فرایند بسیار زمانبر است و مطابق گفتههای کاربران، ارائه گواهی اسقاط هفتهها به طول میانجامد.
الزام به ارائه گواهی اسقاط خودروهای فرسوده، همواره یکی از بخشهای واردات خودرو طی سالیان اخیر بوده است. پس از توقف واردات خودرو در سال 1397 و حذف عایدی گواهیهای اسقاط، بسیاری از مراکز اسقاط خودرو در ایران به تعطیلی کشیده شدند. حاصل این اتفاق نیز تردد انبوه خودروهای فرسوده در جادهها و خیابانهای کشور است. بااینحال قیمت ارائهشده از سوی ستاد نوسازی ناوگان برای لاشه خودروهای فرسوده مطابق نرخ بازار نیست. ازاینرو، مالکان این خودروها تمایلی به اسقاط از خود نشان نمیدهند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چه مملکت گل و بلبلی، این پا به اونیکی پا زیرپایی میزنه :)) گل خودی متعدد هم رو شاخ این ترکیب استثنائی هست :))