ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تست و بررسی کی ام سی J7
خودرو

تست و بررسی کی‌ام‌سی J7؛ تجربه 1000 کیلومتر در شهر، جاده و ترافیک

در این مطلب از دیجیاتو، تست و بررسی کی ام سی J7 را به‌صورت کامل و جامع خواهید خواند.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۱۶ تیر ۱۴۰۲ | ۲۰:۳۰

از زمان عرضه نخستین خودروهای چینی به بازار ایران تا امروز، برندهای مختلفی از این کشور آسیایی به مشتریان ایرانی معرفی شده‌اند. بااین‌حال تنها چند برند چینی موفق شده‌اند که به شهرت و دوام جک برسند. خودروهای این برند طی چند سال اخیر با لوگوی کرمان موتور به بازار عرضه شده‌اند. از بین انواع خودروهای جک در ایران، تنها دو نسخه جک J4 و KMC J7 در بخش سدان‌ها قرار دارند و باقی آن‌ها از نوع کراس‌اوور هستند. آنچه در مطلب امروز دیجیاتو خواهید خواند، تست و بررسی کی ام سی J7 به‌عنوان سدان نیمه‌لوکس این خودروساز است.

همکاری جک و کرمان موتور از دهه 1390 خورشیدی آغاز شد و برخلاف لیفان، این همکاری تا به امروز ادامه یافته است. خودروهای جک اکنون با برند کرمان موتور به بازار ایران عرضه می‌شوند که  رویه‌ای مرسوم در نام‌گذاری خودروها پس از تحریم‌های اقتصادی است. پس از توقف تولید جک J5 به‌عنوان محصول محبوب و پرفروش در کرمان موتور، این شرکت تصمیم گرفت تا برادر بزرگ‌تر آن را به خط تولید خود بیاورد. تولید کی ام سی J7 از 1401 در کرمان موتور آغاز شده است و تا به امروز ادامه دارد. اگر دچار همه‌گیری کراس‌اوور سواری نشده باشید و البته در حساب بانکی شما به‌اندازه کافی وجه نقد موجود باشد، کی ام سی J7 یکی از گزینه‌های پیش روی شما برای خرید خواهد بود. پس در بررسی این خودرو با ما همراه شوید.

طراحی ظاهری

KMC J7 یکی از معدود سدان‌های لیفت‌بک در بازار ما است که بی‌اختیار بیننده را به یاد سیتروئن زانتیا معروف می‌اندازد. سقف این خودرو با شیب ملایم به در صندوق‌عقب خودرو ختم شده است و این دو قسمت در یکدیگر ادغام شده‌اند. طراحی بخش جلویی خودرو نیز تهاجمی است و اسپرت‌بودن خودرو را به شما یادآور می‌شود. برخلاف بسیاری از خودروهای چینی، طراحی نمای جلو، عقب و جانبی کی ام سی J7 با یکدیگر هماهنگ است.

طراحی داخلی کی ام سی J7 نیز بی‌شک در بین خودروهای چینی موجود در ایران، منحصربه‌فرد است. کنسول میانی این خودرو به‌صورت یک بخش جداگانه از سایر اجزای کابین در نظر گرفته شده که نمایشگر بزرگی را نیز شامل می‌شود. پنل ابزار خودرو نیز از نوع دیجیتالی بوده که تم‌های مختلفی برای آن تعریف شده است.

KMC J7

فاصله بین دو محور کی ام سی J7 برابر با 2770 میلی‌متر عنوان شده که این خودرو را در جایگاهی همسان با هیوندای سوناتا، کیا اپتیما یا هوندا آکورد قرار می‌دهد. بنابراین جک J7 برخلاف آریزو 6 پرو یا بهمن ریسکپت پرایم، یک سدان کوچک نیست و سدانی متوسط محسوب می‌شود. با‌این‌حال درزمینه مشخصات فنی، تفاوت خاصی میان این سه خودرو وجود ندارد. درنتیجه کی ام سی J7 با وجود ابعاد بزرگ‌تر، پیشرانه بزرگ‌تری در اختیار ندارد.

بررسی کی ام سی J7 در بخش فنی

قسمت فنی کی ام سی J7 با دیگر محصولات جدید کرمان موتور، یعنی کی ام سی K7 یا جک S5 فیس‌لیفت مشترک است. البته کد گیربکس‌های این سه خودرو تفاوت دارد اما درنهایت همه آن‌ها از یک خانواده هستند. ترکیب پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر و گیربکس شش‌سرعته دوکلاچه تر (Wet) در یک سدان بالارده چینی چندان عجیب به‌نظر نمی‌رسد، اما در شرایط فعلی بازار ایران، همین ترکیب نیز غنیمت است!

حداکثر راندمان پیشرانه KMC J7 برابر با 172 اسب‌بخار قدرت و 280 نیوتن‌متر گشتاور است که از رقبای نزدیک خود، یعنی بهمن ریسپکت پرایم یا آریزو 6 پرو قوی‌تر به‌نظر می‌رسد. البته راندمان این پیشرانه از رقیب جدید خود، یعنی آریزو 6 جی تی (که درحقیقت آریزو 5 جی‌تی است) کمتر خواهد بود. پیشرانه KMC J7 از استاندارد عدم آلایندگی یورو 6 پیروی می‌کند و مطابق بررسی کی ام سی J7 در دیجیاتو، به بنزین باکیفیت نیاز دارد. حجم باک این خودرو نیز 55 لیتر است.

تست و بررسی جک جی 7

سیستم تعلیق کی ام سی J7 در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع مولتی لینک است. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو نیز 6 لیتر به‌ازای هر صد کیلومتر عنوان شده که البته در شرایط واقعی رقم بالاتری (در حدود 9.5 لیتر در یکصد کیلومتر) را تجربه خواهید کرد. حداکثر سرعت KMC J7 نیز 170 کیلومتر بر ساعت خواهد بود.

تجربه رانندگی

بخش مکمل مشخصات فنی در تست و بررسی کی ام سی J7، تجربه رانندگی با این خودرو است. شتاب این خودرو نخستین مسئله جذاب برای خوانندگان است. در تجربه رانندگی ما با این خودرو، شتاب صفر تا صدی بین 10.5 الی 11 ثانیه ثبت شد. بنابراین با وجود قدرت بیشتر KMC J7 نسبت به آریزو 6 پرو یا ریسپکت پرایم، شتاب صفر تا صد این خودرو رقم مشابهی به‌دست می‌آید.

گیربکس

گیربکس خودرو عملکرد خوبی را به اجرا می‌گذارد اما همانند اکثر خودروهای چینی به سبک‌کردن سریع دنده‌ها و ثبت عملکرد اقتصادی تمایل دارند. بنابراین اگر مایل هستید رانندگی اسپرت را با کی ام سی J7 تجربه کنید، بایستی خودرو را در حالت رانندگی اسپرت و گیربکس را هم روی حالت تیپ ترونیک قرار دهید. دو حالت رانندگی دیگر حالات اقتصادی یا اکو و راحت یا کامفورت هستند.

تجربه رانندگی با کی ام سی جی 7

پدال شیفترهای تعبیه‌شده در KMC J7 اندازه کوچکی دارند و تعویض دنده با آن‌ها چندان آسان نیست. همچنین عملکرد آن‌ها با مقداری تأخیر همراه است. بااین‌حال گیربکس برخلاف کی ام سی K7 خطای داغ‌شدن نمی‌دهد و حتی تحت فشار نیز تغییری در عملکرد آن ایجاد نمی‌شود.

سیستم تعلیق و صندلی‌ها

سیستم تعلیق خودرو در عقب از نوع مولتی‌لینک است و این بخش از خودرو پایداری مناسبی دارد. با‌این‌حال در بخش جلویی خودرو اندکی کم‌فرمانی را احساس خواهید کرد. البته سیستم کنترل پایداری این کم‌فرمانی را کنترل می‌کند اما بازهم خطر از کنترل خارج‌شدن خودرو پابرجا خواهد بود.

صندلی‌های خودرو ظاهر اسپرت دارند و شبیه به صندلی‌های برند معروف ریکارو هستند. پشت سری صندلی‌های جلو درون صندلی ادغام شده است که حس جذابی را هنگام رانندگی ایجاد می‌کند. بااین‌حال صندلی‌های شبه‌اسپرت دید عقب خودرو را محدود کرده‌اند. ترکیب این صندلی‌ها با شیشه عقب کوچک و بدنه لیفت‌بک، دید عقب راننده را به‌طور کامل محدود کرده است.

سواری این خودرو چگونه است؟

سیستم تعلیق این خودرو را در بخش قبل معرفی کردیم. بااین‌حال ارتفاع کی ام سی J7 از سطح زمین بلندتر از سدان‌های مشابه است و همانند هاچ‌بک‌کراس‌ها احساس می‌شود. بنابراین مقداری خشکی سواری را در این خودرو حس خواهید کرد. البته این مسئله در جاده‌های ایران که معدن انواع چاله و دست‌انداز هستند، یک مزیت محسوب می‌شود. بنابراین برخلاف خودروهایی همچون کیا اپتیما یا مزدا 3، کف خودرو به سطح زمین اصابت نمی‌کند.

نکته دیگر در مورد سواری کی ام سی J7، کورس اندک حرکت کمک‌فنرهاست. بنابراین بایستی سرعت‌گیرها را با آرامش کامل رد کنید. در غیر این صورت کمک‌ها به‌سرعت باز و بسته می‌شوند که نتیجه آن چیزی جز کوبش نخواهد بود. بااین‌حال هندلینگ خودرو از کراس‌اوورهای هم‌رده و هم‌قیمت بهتر است.

KMC J7

اندکی قبل به صندلی‌های این خودرو پرداختیم. فضای پا و سر برای چهار سرنشین بزرگسال در این خودرو کافی است. اما سرنشین پنجم روی صندلی عقب فضای اندکی را در اختیار خواهد داشت.

ترمزهای خودرو در چهار چرخ از نوع دیسکی هستند و توسط سیستم‌های ایمنی پشتیبانی می‌شوند. عملکرد ترمزها قابل‌قبول است اما می‌توانستیم ترمزهای قدرتمندتری را در این خودرو شاهد باشیم.

امکانات کابین

قصد نداریم در تست و بررسی کی ام سی J7 لیستی از آپشن‌های این خودرو را به شما ارائه دهیم، چرا که می‌توانید این لیست را در سایر مطالب مشاهده کنید. بنابراین در این بخش به عملکرد امکانات رفاهی و ایمنی خودرو خواهیم پرداخت.

آینه‌های جانبی خودرو دید مناسبی را برای راننده فراهم کرده‌اند. بااین‌حال دوربین دید عقب بسیار پایین نصب شده است و بازه دید قابل‌قبولی را برای راننده فراهم نمی‌کند. بنابراین برای کسب دید بهتر بایستی به دوربین 360 درجه خودرو متکی باشید.

سیستم صوتی خودرو عملکرد مطلوبی دارد اما برتر از رقبایش نیست، بنابراین می‌توان به آن نمره قابل‌قبول داد. کولر خودرو نیز در شهرهایی همانند تهران و کرج و در فصل تابستان عملکرد مناسبی را به اجرا می‌گذارد. بااین‌حال بعید به‌نظر می‌رسد که ساکنین مناطق جنوبی و گرمسیری ایران قادر به استفاده مطلوب از کولر KMC J7 در فصل گرما باشند.

کابین جک جی 7

نکته جالب در تست و بررسی کی ام سی J7 از نظر آپشن‌ها، نحوه تنظیم ولوم سیستم صوتی است. امکان کم و زیاد کردن میزان صدا از روی نمایشگر وجود ندارد و تنها با استفاده از دکمه‌های کنترلی روی فرمان قادر به افزایش یا کاهش صدای محتوا خواهید بود!

کمبود امکانات رفاهی در کی ام سی J7 یکی از معایب اصلی این خودرو در مقایسه با رقبا است. برای مثال، صندلی‌های این خودرو حتی برای راننده به‌صورت کامل برقی نیستند. رادارهای مختلف نیز از این تیپ خودرو حذف شده‌اند درحالی‌که سایر رقبا به این رادارها مجهز هستند. بنابراین دراِزای پرداخت مبلغ بیشتر برای خرید KMC J7، آپشن‌های کمتری در اختیار شما خواهند بود. این مسئله ارزش خرید خودرو را زیر سؤال برده است. بنابراین کرمان موتور بایستی هرچه سریع‌تر تعادل بین آپشن‌ها و قیمت این خودرو را برقرار کند.

جمع‌بندی تست و بررسی کی ام سی J7، جانشین ناکام در رؤیای امپراتوری

تقریباً تمامی مصرف‌کنندگان در بازار خودرو ایران جک J5 را به خاطر دارند. این خودرو به‌لطف چهره زیبا و مشخصات فنی مطلوب خود موفق شد تمامی رقبای خود را شکست دهد. بااین‌حال جک J7 که برادر بزرگ‌تر و مدرن‌تر این خودرو محسوب می‌شود، چنین شانسی نداشته است.

بی‌شک می‌توان قیمت کی ام سی J7 را دلیل عمده شکست این خودرو قلمداد کرد. کرمان موتور محصول خود را گران‌تر از دو خودرو دیگر در همین بخش به بازار عرضه کرد که نتیجه آن چیزی جز شکست نبود. درحال‌حاضر (یعنی تیرماه 1402) نیز قیمت KMC J7 در بازار حدود دویست میلیون تومان ارزان‌تر از نرخ کارخانه تعیین شده است.

نمای عقب کی ام سی جی سون

سرنوشت کی ام سی J7 در بازار ایران را می‌توان به سرنوشت نیکلای دوم، آخرین تزار روسیه تشبیه کرد. او سعی کرد تا تمامی راهکارهای پیشینیان خود را به کار گیرد، به امید اینکه امپراتوری تزاری همچنان پابرجا بماند. بااین‌حال راهکارهای کهن تزارها در قرن بیستم میلادی پاسخگو نبود و این امپراتوری سقوط کرد. جک J7 نیز با همین رویه وارد بازار ایران شد، با این تفاوت که شرایط سال 1402-1401 با شرایط ابتدای دهه 1390 به‌کلی متفاوت است. افزایش شدید و چندبرابری قیمت‌ها باعث شده مشتریان نسبت به رقم پرداختی خود فوق‌العاده حساس باشند و بابت تک‌تک ریال‌های پرداختی، ارزش‌افزوده‌ای را مطالبه کنند. بنابراین در شرایطی که کراس‌اوورهای رنگارنگ و پرآپشن بازار را احاطه کرده‌اند، کی ام سی J7 با قیمت 1.7 میلیارد تومانی شانس چندانی برای موفقیت در بازار ما نخواهد داشت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی