ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو
خودرو

پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو بر عهده‌ی چه کسی است؟

مالیات مبلغی است که همه باید بپردازیم. البته عده‌ای فکر می‌کنند که مالیات فقط برای کسب‌وکارها است و بقیه از پرداختن آن معاف هستند. در صورتی که بر اساس قانون تصویب شده، علاوه بر حقوق ...

سپهر زنگنه
نوشته شده توسط سپهر زنگنه | ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ | ۱۷:۴۵

مالیات مبلغی است که همه باید بپردازیم. البته عده‌ای فکر می‌کنند که مالیات فقط برای کسب‌وکارها است و بقیه از پرداختن آن معاف هستند. در صورتی که بر اساس قانون تصویب شده، علاوه بر حقوق کارمندها، به هر کالایی که خرید و فروش می‌شود، مالیات تعلق می‌گیرد که خودرو هم جزو این است. البته مبلغ آن زمانی باید پرداخت شود که شما قصد فروش آن را دارید که به آن مالیات نقل و انتقال خودرو می‌گویند.

در حال حاضر در هنگام معامله خودرو، اول از هر چیزی مالیات نقل و انتقال خودرو باید پرداخت شود و فروشنده و خریدار امکان انتقال و تعویض پلاک را بدون پرداخت ندارند. با این روش دیگر کسی نمی‌تواند نسبت به پرداخت مالیات خودروی خود بی‌توجه باشد.

نکته اصلی اینجاست که افرادی که قبلاً مالیات نقل و انتقال را پرداخت نکرده‌اند، اسم آن‌ها در گروه بدهکاران مالیاتی ثبت شده‌است و امکان خروج از کشور را ندارند.

برای برخی جای سوال است که مالیات پرداخت شده برای نقل و انتقال ماشین به کجا واریز می‌شود. در واقع مالیات که بخشی از مبلغ پرداخت شده در محضر است، به صورت مستقیم به حساب دارایی واریز می‌شود. اگر معامله خودرویی با وکالت فروش در حال انجام باشد، این رقم در زمان فروش اخذ می‌شود.

در واقع کل مالیات اخذ شده در کشور، چه مربوط به ارث و چه مربوط به ارزش افزوده یا معاملات باشد، به خزانه دولت واریز می‌شود و دولت موظف است آن را در جهت بهسازی زیرساخت‌ها و امور مربوط به مردم هزینه کند.

در حال حاظر پرداخت مالیات از طریق وبسایت مالیاتی انجام می‌شود. از ۶ فروردین ۱۴۰۱ به بعد، با مراجعه به سایت تعویض پلاک یا امور مالیاتی، امکان پرداخت مالیات و گرفتن نوبت تعویض پلاک وجود دارد.

قبل از آن، فروشنده باید به سایت http://my.tax.gov.ir مراجعه می‌کرد و بعد از دریافت رسید پرداخت به سایت تعویض پلاک می‌رفت که دیگر مسیر این مرحله هم کوتاه‌تر شده‌است.

نرخ مالیاتی پرداختی برای نقل و انتقال خودرو برای همه یکسان نیست. بلکه به نوع خودرو، مدل آن و اینکه تولید داخل است یا خیر، بستگی دارد. مهم‌ترین نکته اینجاست که خودروهای صفر کیلومتر مالیات بیشتری نسبت به خودروهای کارکرده دارند.

مالیات خودروهای تولید داخل یک درصد و خودروهای وارداتی دو درصد است. این مقدارها به مأخذ مذکور در تبصره ۱ ماده ۲۸ این قانون برای سال تولید است. مأخذ محاسبه مالیات موضوع این ماده تا سال ۶ ام پس از سال تولید خودرو، ۱۰% از همان مأخذ به صورت سالیانه کاهش پیدا می‌کند و برای سال‌های ۶ ام به بعد، ۴۰ درصد مأخذ می‌شود.

مالیات خودروهای صفر کیلومتر بر عهده کارخانه سازنده، مونتاژکننده یا شرکت واردکننده است. خریدار در صورتی که خودروی صفر را بخواهد بفروشد، باید مالیات آن را جداگانه بپردازد.

خودروها و موتورسیکلت‌های با پلاک نظامی در مناطق آزاد تجاری-صنعتی مشمول مالیات نقل و انتقال خودرو نمی‌شوند.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور درباره‌ی مالیات نقل و انتقال خودرو می‌گوید:

مالیات نقل و انتقال خودرو در صورت عدم پرداخت برعهده فروشنده باقی خواهد ماند و فروشنده بدهکار مالیاتی تلقی می‌شود.

داود منظوری با بیان این که در ماه‌های گذشته به این علت که برخی از فروشندگان و خریداران خودرو به خاطر تغییر رویه و این که دیگر نیازی نیست برای ثبت سند خودرو به دفاتر ثبت اسناد مراجعه کنند و نسبت به پرداخت مالیات اقدام نکردند، افزود: «حالا در کار مشترکی با پلیس راهور سامانه اینترنتی مالیات بر نقل و انتقال خودرو راه اندازی شده است.»

وی در ادامه اعلام کرد: «بانک‌های اطلاعاتی نقل و انتقال را از راهور ناجا دریافت خواهیم کرد و همکاران ما نسبت به کنترل پرداخت مالیات در ماه‌های گذشته که در مراکز تعویض پلاک انجام شده اقدام خواهند کرد و اگر مالیات از سوی برخی از مالکان پرداخت نشده باشد پیامکی از سوی سازمان امور مالیاتی به آن‌ها ارسال خواهد شد تا نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند.»

آقای منظوری در پایان افزود: «ممکن است برخی از خریداران نگران باشند که ممکن است مالیات بر خودروی خریداری شده لحاظ شود و از گردن فروشنده ساقط، اما خریداران نگران نباشند، زیرا مالیات برای فروشنده قبلی لحاظ خواهد شد.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • ویوا لسانی
    ویوا لسانی | ۱۷ فروردین ۱۴۰۱

    چقدر مردم خوشحال شده بودن که از شر خرج دفترخونه ،، راحت شدن ،، اما جالبه واقعا ، ایران تنها کشوری است که برای یک محصول تولیدی مثل ماشین و خانه و ... برای هر بار خرید و فروش ، یک مالیات جدید میگیرد ، از حقوق یک بازنشسته ضعیف مالیات میگیرد ، اینقدر دولت جدید وقیح است که حقوق کارگران عزیز رو طوری اعلام کرده که از حداقل معاف بیشتر بشه تا بتونن از اونها هم مالیات اخذ بشه ،،، جالب اینه که این همه مالیات هیچ تاثیری هم آبادانی کشور نداره ،، خدایا خودت یه فرجی کن

مطالب پیشنهادی