ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کامپیوتر و سخت افزار

Cerabyte تا سال 2030 رک‌های حافظه با ظرفیت 100 پتابایت عرضه می‌کند

اولین مدل آزمایشی این فناوری قرار است در سال 2025 یا 2026 معرفی شود و ظرفیتی معادل 1 پتابایت در هر رک خواهد داشت.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۱ تیر ۱۴۰۴ | ۰۹:۰۰

استارتاپ آلمانی Cerabyte که در حوزه فناوری‌های ذخیره‌سازی فعالیت دارد، می‌خواهد تا سال 2030 رک‌های بایگانی جدیدی با ظرفیت بیش از 100 پتابایت عرضه کند. در این سیستم از فناوری لیزر فوق‌سریع برای ثبت اطلاعات در لایه‌ای سرامیکی استفاده می‌شود و سپس در کارتریج‌هایی مشابه نوارهای مغناطیسی قرار می‌گیرند.

«مارتین کونتسه»، مدیر ارشد بازاریابی و یکی از بنیان‌گذاران Cerabyte، اخیراً در کنفرانس A3 Tech Live در مونیخ اطلاعات بیشتری درباره این فناوری ارائه کرده است. طبق توضیحات او، داده‌ها در این سیستم با استفاده از لیزرهای فوق‌سریع روی لایه‌ای نانوسرامیکی با ضخامت بین 500 تا 100 اتم حک می‌شوند. این حکاکی نانویی به شکل نقطه‌هایی انجام می‌شود که می‌توان آنها را با دوربین‌های اپتیکی با وضوح بالا خواند.

اولین نسخه و نسخه نهایی از رک Cerabyte

کونتسه می‌گوید اولین مدل آزمایشی این فناوری که قرار است در سال 2025 یا 2026 معرفی شود، ظرفیتی معادل 1 پتابایت در هر رک خواهد داشت. از دیگر ویژگی‌های آن به زمان دسترسی اولیه 90 ثانیه‌ای و پهنای باند پایدار 100 مگابایت‌برثانیه اشاره شده است.

اما هدف نسخه نهایی که در سال‌های 2029 یا 2030 عرضه می‌شود، رسیدن به ظرفیتی بیش از 100 پتابایت در هر رک، زمان دسترسی کمتر از 10 ثانیه و سرعت انتقال بالای 2 گیگابایت‌برثانیه است.

Cerabyte همچنین قصد دارد فناوری لیزر فمتوثانیه‌ای خود را به فناوری نوشتن با پرتوهای ذره‌ای ارتقا دهد. با این تغییر اندازه نقاط نوشته‌شده از 300 نانومتر به 3 نانومتر کاهش پیدا می‌کند.

برای آینده، Cerabyte معتقد است که با استفاده از پرتو یون هلیوم، می‌توان تا سال 2045 رک‌هایی با ظرفیت 100 هزار پتابایت ساخت؛ هرچند برخی کارشناسان نسبت به عملی بودن این پیش‌بینی تردید دارند.

Cerabyte فناوری خود را مانند پروژه‌های دیگری از جمله Project Silica مایکروسافت برتر می‌داند و درباره مزایای آن به ویژگی‌هایی مانند ماندگاری بیشتر، هزینه پایین‌تر به ازای هر ترابایت و زمان دسترسی سریع‌تر اشاره کرده است. به گفته کونتسه، راهکار Cerabyte می‌تواند داده‌ها را با سرعت 1 تا 2 گیگابایت‌بر‌ثانیه منتقل کند؛ درحالی‌که سرعت نمونه‌های سنتی حدود 1 گیگابایت‌برثانیه است. همچنین هزینه ذخیره‌سازی با فناوری Cerabyte تنها 1 دلار به ازای هر ترابایت است که مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی