ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

چین
کامپیوتر و سخت افزار

چین می‌خواهد تراشه‌های AMD و اینتل را از سیستم‌های مخابراتی خود خارج کند

چین به ارائه‌دهندگان خدمات مخابراتی دستور داده است که تا سال 2027 تراشه‌های خارجی اینتل و AMD را با تراشه‌های داخلی جایگزین کنند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۰

به‌دنبال ممنوعیت استفاده از پردازنده‌های اینتل و AMD در دستگاه‌های دولتی توسط چین، این کشور حالا قصد دارد تراشه‌های ساخت کشورهای خارجی را از سیستم‌های مخابراتی خود خارج کند. براساس گزارش وال استریت ژورنال، مقامات این کشور به ارائه‌دهندگان سرویس‌های مخابراتی چین‌ اعلام کرده‌اند که تا سال 2027 باید تراشه‌های خارجی مانند نمونه‌های ساخته‌شده توسط اینتل و AMD را با تراشه‌های داخلی جایگزین کنند.

وال استریت ژورنال در گزارش خود توضیح می‌دهد که وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین به ارائه‌دهندگان سرویس‌های مخابراتی این کشور دستور داده است که شبکه‌های خود را از نظر وجود تراشه‌های ساخت کشورهای خارجی بررسی کرده و برای کنار گذاشتن آن‌ها، برنامه زمانی ارائه کنند.

منابع این نشریه اذعان کرده‌اند که این تغییر عمدتاً بر اینتل و AMD تأثیرگذار خواهد بود، زیرا این دو شرکت مستقر در کالیفرنیا بخش عمده‌ای از پردازنده‌های موجود در تجهیزات شبکه چین را تأمین می‌کنند.

همچنین انتظار می‌رود برنامه چین‌ برای حذف تدریجی تراشه‌های ساخته‌شده توسط کشورهای خارجی بر درآمد اینتل و AMD تأثیرگذار باشد. اینتل در سال گذشته میلادی، 27 درصد از درآمد خود را از چین به‌دست آورده و AMD نیز 15 درصد از فروش سال گذشته خود را در بازار چین انجام داده است.

تلاش چین برای خودکفایی درزمینه تولید تراشه

این اقدام چین به‌دنبال تلاش‌های دولت آمریکا برای جایگزینی تجهیزات موبایل ساخته‌شده توسط هواوی با ادعای نگرانی‌های امنیتی اجرا می‌شود. ایالات‌متحده همچنین اخیراً انویدیا و AMD را از صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی قدرتمند خود به چین‌ منع و از سایر کشورها درخواست کرده بود که ارسال تراشه به چین‌ را کاهش دهند.

با وجود این تحریم‌ها، چین‌ روی توسعه پردازنده‌های خود تمرکز کرده است. سال گذشته، هواوی اولین گوشی 5G خود، یعنی میت 60 پرو را با تراشه ساخته‌شده توسط شرکت چینی‌ SMIC عرضه کرد؛ اما هنوز نگرانی‌هایی در مورد کارایی این تراشه‌ها نسبت به نمونه‌های ساخته‌شده توسط انویدیا، اینتل و AMD برای چین وجود دارد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی