ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ایلان ماسک
کامپیوتر و سخت افزار

ایلان ماسک ظاهراً برای نسخه پیشرفته‌تر هوش مصنوعی Grok یک ابرکامپیوتر می‌سازد

این ابرکامپیوتر یک «گیگافکتوری رایانش» خواهد بود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۶ خرداد ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۰

گزارشی تازه ادعا می‌کند که ایلان ماسک اخیراً به سرمایه‌گذاران گفته است استارتاپ xAI می‌خواهد تا پاییز 2025 ابرکامپیوتری بسازد که توان یکی از نسخه‌های آینده و هوشمندتر چت‌بات Grok را تأمین خواهد کرد. ماسک ظاهراً از این ابرکامپیوتر با عنوان «گیگافکتوری رایانش» یاد کرده است.

به‌گزارش وب‌سایت The Information، ابرکامپیوتری که ایلان ماسک می‌خواهد برای نسخه آینده Grok بسازد از ده‌ها هزار پردازشگر گرافیکی H100 انویدیا استفاده خواهد کرد و هزینه ساخت آن میلیاردها دلار خواهد بود. ماسک قبلاً گفته بود که نسخه سوم چت‌بات هوش مصنوعی xAI به حداقل 100 هزار تراشه نیاز دارد که این مقدار پنج برابر بیشتر از 20 هزار تراشه لازم برای آموزش Grok 2.0 است.

قدرتی فراتر از تمام رقبا برای هوش مصنوعی Grok ایلان ماسک

طبق گزارش امروز، ایلان ماسک همچنین به سرمایه‌گذاران گفته است که مجموعه پردازشگرهای گرافیکی درنظر گرفته‌شده برای این ابرکامپیوتر حداقل چهار برابر بزرگ‌تر از چیزی است که امروز توسط رقبای xAI استفاده می‌شود. اصطلاح گیگافکتوری که ظاهراً توسط ماسک برای این سیستم استفاده شده، با الهام از نام کارخانه‌های خودروسازی تسلا انتخاب شده است.

جدیدترین نسخه چت‌بات هوش مصنوعی Grok یعنی نسخه 1.5 در ماه فروردین معرفی شد. این سیستم حالا درحال حرکت به‌سمت چندوجهی‌شدن است. Grok که در اختیار کاربران پریمیوم ایکس قرار دارد، به مشترکان این سرویس کمک خواهد کرد تا خلاصه‌ای از اخبار این پلتفرم را نیز دریافت کنند.

ایلان ماسک اخیراً در مصاحبه‌ای گفته بود که هوش مصنوعی در نهایت تمام مشاغل را تصاحب می‌کند و کارکردن برای انسان‌ها به یک انتخاب «اختیاری» تبدیل خواهد شد. البته او گفت عملی‌شدن چنین سناریویی نیازمند «درآمد جهانی بالا» است تا دولت‌ها بتوانند از شهروندان حمایت مالی داشته باشند. ماسک تاکنون اظهارنظرهای مختلفی درباره هوش مصنوعی و آینده آن داشته است. او همچنین از طریق تسلا به توسعه ربات‌هایی می‌پردازد که ظاهراً همین حالا کار در کارخانه‌های این شرکت را شروع کرده‌اند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی