ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تراشه هوش مصنوعی Blackwell
کامپیوتر و سخت افزار

انویدیا ظاهراً عرضه تراشه هوش مصنوعی Blackwell B200 را به تعویق می‌اندازد

به‌خاطر این مشکل، انویدیا تا سه‌ماهه اول سال 2025 محموله‌های زیادی از تراشه هوش مصنوعی Blackwell عرضه نخواهد کرد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۰

طبق گزارش‌های منتشرشده، انویدیا ظاهراً به مایکروسافت و یک شرکت ارائه‌دهنده خدمات ابری دیگر اعلام کرده تولید تراشه هوش مصنوعی Blackwell B200 حداقل 3 ماه بیشتر از زمان برنامه‌ریزی‌شده طول می‌کشد. منابع این تأخیر را به‌دلیل نقص در طراحی تراشه اعلام کرده‌اند که اواخر فرایند تولید شناسایی شده است.

تراشه‌های B200 نسل جدید و ادامه‌دهنده راه تراشه‌های بسیار محبوب H100 هستند که انویدیا را به یکی از باارزش‌ترین شرکت‌های جهان تبدیل کرد. طبق بیانیه‌ای که سخنگوی انویدیا با The Verge به اشتراک گذاشته است، غول فناوری انتظار دارد تولید این تراشه در نیمه دوم سال افزایش پیدا کند.

مشکل تراشه هوش مصنوعی Blackwell

طبق گزارش وب‌سایت The Information، مشکل اصلی این تراشه‌ها مربوط به اتصال دو پردازشگر گرافیکی Blackwell در تراشه GB200 است که TSMC آن را شناسایی کرده است.

انویدیا اکنون با همکاری TSMC روی مجموعه‌ جدیدی از آزمایش‌ها کار می‌کند و تا سه‌ماهه اول سال 2025 محموله‌های زیادی از تراشه هوش مصنوعی Blackwell عرضه نخواهد کرد. همچنین انویدیا برای برطرف‌کردن این مشکل، تولید نسخه‌ای با یک واحد پردازش گرافیکی از تراشه Blackwell را بررسی می‌کنند.

مایکروسافت، گوگل و متا ظاهراً ازجمله شرکت‌هایی هستند که «ده‌ها میلیارد دلار» از تراشه انویدیا سفارش داده‌اند.

انویدیا قبلاً گفته بود از سال 2024 محصولات مبتنی بر Blackwell را شرکای آن به بازار عرضه خواهند کرد.

همچنین انویدیا درحالی روی این تراشه‌های جدید کار می‌کند که چندین شرکت دیگر از حوزه فناوری، مانند AMD، نیز در تلاش‌اند تراشه‌های هوش مصنوعی خود را تقویت کنند؛ بنابراین این تأخیر می‌تواند به رقبای انویدیا اجازه دهد جایگاهشان در بازار تراشه‌های هوش مصنوعی را به دست بیاورند. AMD و اینتل ازجمله شرکت‌هایی هستند که از ابتدای رونق هوش مصنوعی تلاش کرده‌اند سهم بازار انویدیا را به دست بیاورند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی