ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انویدیا
کامپیوتر و سخت افزار

انویدیا حالا هر سال تراشه‌های هوش مصنوعی جدیدی تولید خواهد کرد

تاکنون، انویدیا تقریباً هر دو سال یک بار معماری جدیدی را تولید می‌کرد اما اکنون به سمت یک برنامه 1 ساله حرکت کرده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۳ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۰

تراشه‌های هوش مصنوعی برای انویدیا اهمیت زیادی دارند به لطف آن‌ها، غول فناوری فقط در یک سه ماهه موفق‌شد تا 14 میلیارد دلار سود به دست آورد. حالا «جنسن هوانگ»، مدیر عامل انو‌یدیا، اعلام کرده که این شرکت اکنون به جای هر دو سال یک بار، هر سال تراشه‌های جدیدی طراحی خواهد کرد.

هوانگ در جلسه اعلام درآمد سه ماهه اول سال 2025 انویدیا گفت:

«می‌توانم اعلام کنم که بعد از Blackwell، تراشه دیگری وجود دارد و ما در یک ریتم یک ساله قرار داریم.»

نسل بعدی تراشه هوش مصنوعی انویدیا

تاکنون، انویدیا تقریباً هر دو سال یک بار معماری جدیدی را تولید می‌کرده است، برای مثال، Ampere در سال 2020، Hopper در سال 2022 و Blackwell در سال 2024 معرفی شدند. اما همانطور که «مینگ-چی کو» نیز در اوایل این ماه اعلام کرده بود، معماری بعدی با نام «Rubin» در سال 2025 عرضه می‌شود و در سال آینده یک پردازنده گرافیکی هوش مصنوعی R100 نیز به بازار راه پیدا می‌کند.

در اوایل این جلسه، زمانی که یک تحلیلگر از هوانگ خواست که توضیح دهد پردازنده‌های گرافیکی Blackwell، در حالی که پردازنده‌های گرافیکی Hopper هنوز فروش خوبی دارند، چگونه پیشرفت می‌کنند، مدیرعامل انو‌یدیا توضیح داد که نسل‌های جدید پردازنده‌های گرافیکی هوش مصنوعی انویدیا از نظر الکتریکی و مکانیکی پس‌سازگاری (backward-compatible) دارند و همان نرم‌افزار قبلی را اجرا می‌کنند.

او می‌گوید که با وجود این ویژگی، مشتریان به راحتی می‌توانند در مراکز داده خود از H100 به H200 و B100 منتقل شوند.

هوانگ همچنین چند مورد از دیدگاه‌های خود در مورد فروش را در این جلسه با توضیح تقاضای باورنکردنی برای پردازنده‌های گرافیکی هوش مصنوعی انویدیا به اشتراک گذاشت:

«ما انتظار داریم که تقاضا برای مدتی از عرضه پیشی بگیرد، همانطور که مسیر خود را به سمت H200 و Blackwell تغییر می‌دهیم. همه مشتاقند زیرساخت‌های خود را آنلاین کنند. و دلیل آن این است که آن‌ها در حال پس‌انداز و کسب درآمد هستند و دوست دارند این کار را در اسرع وقت انجام دهند.»

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی