ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تأخیر در عرضه پردازنده Arm N1x انویدیا
کامپیوتر و سخت افزار

معرفی پردازنده Arm N1x انویدیا تا سال 2026 به تعویق افتاد

مشکلات سخت‌افزاری جدید باعث تأخیر در عرضه پردازنده Nvidia N1x شده است.

مهدی فروغی
نوشته شده توسط مهدی فروغی | ۲۵ تیر ۱۴۰۴ | ۱۹:۰۰

پردازنده Arm N1x که توسط انویدیا در دست توسعه قرار دارد، با یک مشکل سخت‌افزاری جدی مواجه شده و رونمایی آن به سال 2026 موکول شده است. این موضوع باعث تأخیر تازه‌ای در عرضه پردازنده مورد انتظار N1x شده که مبتنی‌بر معماری Arm بوده و برای رقابت با بزرگان بازار مانند اینتل، AMD و اپل طراحی شده است.

تأخیر در عرضه پردازنده Arm N1x انویدیا

براساس گزارش‌های متعدد، انویدیا با یک مشکل سخت‌افزاری مهم در N1x روبه‌رو شده که احتمالاً نیازمند تغییرات اساسی در طراحی سیلیکون است. به‌همین‌دلیل، تاریخ عرضه و رونمایی این تراشه به سال 2026 موکول شده است. این شرکت پیش‌تر اعلام کرده بود که تراشه‌های N1 و N1x وارد مرحله تولید کامل شده‌اند، اما این ادعا باتوجه‌به مشکلات جدید، چندان دقیق به‌نظر نمی‌رسد.

تأخیر در عرضه پردازنده Arm N1x انویدیا

چند هفته پیش، نمونه‌ای از تراشه انویدیا N1x در پایگاه داده بنچمارک Geekbench دیده شد که امتیازات عملکرد بسیار خوبی را نشان داد و توانایی رقابت با بهترین پردازنده‌های موبایل فعلی را داشت. این تراشه قرار است با پردازنده‌هایی مثل اسنپدراگون X الیت شرکت کوالکام، سری Core Ultra 200HX شرکت اینتل، پردازنده M3 اپل و رایزن AI Max شرکت AMD رقابت کند.

با وجود این مشکل، پروژه انویدیا N1 درحال پیشرفت است و گزارش‌ها نشان می‌دهد که این شرکت با چند شریک سخت‌افزاری همکاری می‌کند. انویدیا در سال‌های اخیر منابع کافی برای توسعه این تراشه و پروژه‌های دیگر را فراهم کرده است. در ژانویه، این شرکت از کامپیوتر مبتنی بر هوش مصنوعی خود رونمایی کرد و اکنون انتظار می‌رود نسخه‌ای مقرون‌به‌صرفه‌تر از این سیستم، که با همکاری مدیاتک توسعه یافته، به بازار عرضه شود.

اگرچه کاربران برای خرید لپ‌تاپ‌های مبتنی‌بر Arm در حوزه گیمینگ چندان هیجان‌زده نیستند، انویدیا متعهد است که این مسیر را ادامه دهد. برخی کارشناسان معتقدند که ترویج معماری آرم در بازار کامپیوترهای شخصی سنتی یک چالش است، به‌خصوص که شرکت‌های اینتل و AMD به‌صورت مداوم معماری x86 را بهبود می‌دهند.

مشکلات اخیر انویدیا در پروژه N1 شبیه به گذشته این شرکت است که در ابتدا تراشه‌های گرافیکی اولیه‌اش موفق نبودند و به ورشکستگی نزدیک شد، اما با عرضه موفق تراشه RIVA 128 در اواخر دهه 1990 دوباره به مسیر رشد بازگشت.

مهدی فروغی

فارغ‌التحصیل شیمی دانشگاه تهران و ارشد زبان انگلیسی، اما عشق اصلیم سینماست؛ دنیایی که همیشه در آن غرق می‌شوم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی