ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کوچ غول‌های تراشه‌سازی به TSMC آمریکا برای مصون ماندن از تعرفه‌ها
کامپیوتر و سخت افزار

انویدیا و سایر تراشه‌سازان برای دوری از تعرفه‌ها به کارخانه‌های TSMC در آمریکا روی آورده‌اند

سیاست‌های تجاری سخت‌گیرانه شرکت‌های تراشه‌سازی را به آریزونای آمریکا کشانده است.

مهدی فروغی
نوشته شده توسط مهدی فروغی | ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۵:۳۰

با تشدید سیاست‌های تعرفه‌ای دولت ترامپ، صنعت جهانی نیمه‌رسانا وارد مرحله‌ای جدید از تغییرات راهبردی شده است. کارخانه آمریکایی TSMC که پیشتر به‌دلیل هزینه‌های بالای تولید با تردید مشتریان مواجه بود، اکنون به یکی از اصلی‌ترین مراکز تولید تراشه برای غول‌های فناوری تبدیل شده است. 

شرکت‌هایی مانند اپل، AMD و انویدیا که پیشتر به آینده این کارخانه بدبین بودند، به‌دلیل احتمال وضع تعرفه‌های سنگین بر واردات تراشه، ناچار شده‌اند سیاست‌های خود را بازنگری و سفارش‌هایشان را از کارخانه آمریکایی TSMC افزایش دهند.

همکاری با کارخانه‌های TSMC در آمریکا برای رهایی از تعرفه‌ها

به گزارش DigiTimes افزایش شدید تقاضا برای تراشه‌های تولید داخل آمریکا باعث شده ظرفیت محدود کارخانه TSMC در آریزونا با فشار شدیدی مواجه شود. این کارخانه که توان تولید 20 تا 30 هزار ویفر در ماه را دارد، از فرصت به‌وجودآمده برای افزایش قیمت‌ها استفاده کرده و قیمت ویفرهای 2 نانومتری را به حدود 30 هزار دلار رسانده که 50 درصد بیشتر از ویفرهای 3 نانومتری 2 سال پیش است. این افزایش هزینه می‌تواند مستقیم بر قیمت محصولات مصرفی، ازجمله گوشی‌های هوشمند، تأثیر بگذارد.

انویدیا نیز اخیراً اعلام کرده تولید تراشه‌های نسل جدید خود با نام Blackwell را در کارخانه آریزونای TSMC آغاز کرده است. این تصمیم که پیش از اعلام تعرفه‌ها گرفته شده بود، به ابزاری برای کاهش ریسک‌های تجاری بدل شده است.

کوچ غول‌های تراشه‌سازی به TSMC آمریکا برای مصون ماندن از تعرفه‌ها

سال 2020، ایالات متحده با وضع تحریم‌هایی بر چند شرکت، ازجمله هواوی، مانع ارسال تراشه‌های پیشرفته به آنها شد. این تحریم‌ها به‌ویژه بر کارخانه‌های تولیدکننده تراشه‌ که از تجهیزات آمریکایی استفاده می‌کنند، تأثیر گذاشت و باعث شد هواوی برای گوشی‌های خود از پردازنده‌های اسنپدراگون استفاده کند که فناوری 5G نداشتند.

شرایط زمانی تغییر کرد که هواوی با سپردن تولید تراشه‌ به SMIC، بزرگ‌ترین کارخانه تولید نیمه‌رسانا در چین، توانست با بهره‌گیری از تراشه‌های 7 نانومتری Kirin 9000s بار دیگر فناوری 5G را به گوشی‌هایش بازگرداند.

یکی از مشکلات عمده هواوی این است که تراشه‌های آن 3 گره از رقبا عقب‌ترند. به‌دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌های ایالات متحده علیه چین SMIC و دیگر کارخانه‌های چینی از استفاده از ماشین‌آلات پیشرفته لیتوگرافی فرابنفش (EUV) محروم‌اند؛ به همین دلیل، SMIC نمی‌تواند تراشه‌هایی با فرایند پیشرفته‌تر از 7 نانومتر تولید کند، درحالی‌که TSMC و سامسونگ فاندری آماده‌ تولید تراشه‌های 2 نانومتری می‌شوند.

تحریم‌ها و محدودیت‌ها تأثیرات گسترده‌ای بر بازار جهانی نیمه‌رساناها گذاشته است. به‌تازگی، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، احتمال وضع تعرفه‌ای بر نیمه‌رساناها را مطرح کرد که هدف آن تحریک تولید بیشتر تراشه‌ها در ایالات متحده است. این اقدام می‌تواند تأثیر زیادی بر قیمت‌ها بگذارد، به‌ویژه در شرایطی که تقاضا برای تراشه‌های تولیدی در ایالات متحده بسیار بالاست.

درمجموع، تحریم‌ها و محدودیت‌های تجاری که بر هواوی و دیگر تولیدکنندگان چینی تأثیر گذاشته‌اند، باعث شده بازار نیمه‌هادی‌ها وارد دوران جدیدی از تغییرات قیمت و تولید شود. این تحولات می‌توانند تأثیرات گسترده‌ای بر تولیدات آینده و استراتژی‌های تجاری در صنعت فناوری داشته باشند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی