ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کامپیوتر و سخت افزار

انویدیا نسل بعدی تراشه هوش مصنوعی خود را با نام Rubin در 2026 عرضه می‌کند

مدیرعامل انویدیا اعلام کرد که تراشه هوش مصنوعی نسل بعدی این شرکت با نام Rubin در سال 2026 به بازار می‌آید.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

مدیرعامل انویدیا در رویداد این شرکت در کامپیوتکس 2024 اعلام کرد که نسل بعدی پلتفرم تراشه هوش مصنوعی آن‌ها با نام Rubin در سال 2026 عرضه خواهد شد. فعلاً اطلاعات زیادی درباره این پلتفرم ارائه نشد، اما غول تراشه‌ساز سبز ذهن‌ها را برای محصولات آینده خود هیجان‌زده کرد.

«جنسن هوانگ»، مدیرعامل انویدیا به‌عنوان بخشی از نمایشگاه کامپیوتکس 2024 در دانشگاه ملی تایوان در تایپه اعلام کرد که خانواده تراشه‌های «روبین» شامل کارت‌های گرافیک (GPU)، پردازنده‌های مرکزی (CPU) و تراشه‌های مخصوص شبکه خواهد بود.

پردازنده مرکزی جدید این شرکت Vera نام خواهد داشت و کارت‌های گرافیک نیز برای تأمین قدرت اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی از حافظه‌های ساخت SK Hynix، مایکرون و سامسونگ استفاده خواهند کرد. این حافظه‌ها قرار است پهنای باند زیادی داشته باشند.

اگرچه اطلاعات زیادی درباره معماری پردازنده Vera در دسترس نیست، اما این پلتفرم از سوئیچ‌های NVLink 6 پشتیبانی خواهد کرد که حداکثر سرعت 3600 گیگابایت بر ثانیه را فراهم می‌کنند.

جنسن هوانگ در رویداد امروز اعلام کرد که انویدیا قصد دارد هر سال یک خانواده جدید از تراشه‌های هوش مصنوعی عرضه کند. با این حساب، برنامه قبلی این شرکت برای عرضه تراشه‌ها به‌صورت دوسالانه تغییر می‌کند تا سرعت بیشتری داشته باشد.

بنابراین برنامه عرضه محصولات انویدیا به‌صورت زیر خواهد بود:

  • بلک‌ول 2024
  • بلک‌ول اولترا 2025
  • روبین 2026
  • روبین اولترا 2027

انویدیا درحال‌حاضر حدود 80 درصد از بازار تراشه‌های هوش مصنوعی را در اختیار دارد. به‌لطف رونق هوش مصنوعی، ارزش بازار این شرکت رشد خیره‌کننده‌ای داشته و این شرکت اکنون سومین شرکت ارزشمند جهان است. انویدیا حالا در یک قدمی اپل قرار گرفته و شاید به‌زودی شرکت سازنده آیفون را از نظر ارزش پشت‌سر بگذارد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی