ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تراشه OpenAI
کامپیوتر و سخت افزار

اولین تراشه هوش مصنوعی OpenAI احتمالاً سال 2026 با همکاری برادکام و TSMC تولید می‌شود

در این گزارش به استراتژی سخت‌افزاری جدید OpenAI برای اجرای پروژه‌های خود اشاره‌شده که شامل استفاده از تراشه‌های AMD و انویدیا می‌شود.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۹ آبان ۱۴۰۳ | ۱۲:۰۰

در گزارش‌های جدیدی گفته‌شده OpenAI با همکاری TSMC و Broadcom قصد دارد سال 2026 اولین تراشه هوش مصنوعی خود را تولید کند.

منابع رویترز به این نشریه اعلام کرده‌اند OpenAI، استارتاپ سازنده ChatGPT، گزینه‌های مختلفی را بررسی می‌کند تا هزینه‌هایش را کاهش دهد و در تراشه به تنوع بیشتری دست یابد. ظاهراً این استارتاپ تیم توسعه تراشه داخلی تشکیل داده که از مهندسان برجسته گوگل که روی پردازنده‌های تنسور کار کرده‌اند، تشکیل شده است.

استراتژی به‌روزشده OpenAI برای تولید تراشه

به گفته منابع رویترز، OpenAI به‌خاطر هزینه زیاد و زمان موردنیاز برای ساخت شبکه‌ای از کارخانه‌ها، برنامه‌های جاه‌طلبانه خود در زمینه ریخته‌گری را فعلاً کنار گذاشته و قصد دارد روی ساخت و طراحی ترا‌شه داخلی خود تمرکز کند. البته آغاز تولید این تراشه احتمالاً تا سال 2026 آغاز نخواهد شد.

پیش از ساخت این تراشه، OpenAI برای برآورده‌کردن نیازهای زیرساختی خود و آموزش مدل‌های هوش مصنوعی از تراشه‌های AMD و انویدیا در پلتفرم ابری مایکروسافت Azure کمک خواهد گرفت.

رویترز می‌گوید تا پیش‌ازاین سازنده ChatGPT تقریباً کامل برای آموزش مدل‌های خود به پردازنده‌های گرافیکی انویدیا متکی بود اما مسئله کمبود تراشه و تأخیر در عرضه آن‌ها (و هزینه بالای آموزش) باعث شده OpenAI راه‌های جایگزین دیگر را بررسی کند.

تیرماه گذشته نیز به همکاری OpenAI و برودکام برای توسعه تراشه هوش مصنوعی اشاره شده بود.

حالا OpenAI در مسیر مشابه اکثر شرکت‌های فناوری قرار می‌گیرد که تلاش می‌کنند با طراحی تراشه‌های سفارشی خود بر مشکلات ناشی از هزینه‌ها و دسترسی به سخت‌افزار مناسب غلبه کنند. گوگل، مایکروسافت و آمازون از شرکت‌هایی هستند که چند سال گذشته روی این موضوع تمرکز کرده‌اند؛ ازاین‌رو، شاید OpenAI برای رقیبی واقعی شدن به بودجه بیشتری نیاز داشته باشد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی