ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هولوگرافیک
کامپیوتر و سخت افزار

محققان با صفحه‌نمایش آیفون 14 موفق به ساخت نمایشگر هولوگرافیک شدند

توسعه این فناوری معمولاً بسیار پیچیده و گران است و این رویکرد راه مقرون‌به‌صرفه‌تری ارائه می‌کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

در داستان‌های علمی-تخیلی معمولاً برای نمایش آینده به فناوری‌های هولوگرافیک اشاره می‌شود؛ در دنیای واقعی اما توسعه این فناوری‌ها بسیار پیچیده و البته پرهزینه است. ولی حالا محققان موفق شده‌اند با یک صفحه‌نمایش معمولی آیفون این کار را انجام دهند.

محققان تاکنون فقط با استفاده از تابشگرهای لیزری پیچیده و گران‌قیمت موفق به توسعه نمایشگرهای هولوگرافیک شده‌اند؛ اما این رویکرد جدید که در آن از نمایشگر آیفون 14 استفاده شده است، یک تاکتیک بسیار عملی‌تر برای انجام این کار ارائه می‌کند.

نحوه کار نمایشگر هولوگرافیک

محققان در مقاله خود که در Optics Letters منتشر شده است، توضیح داده‌اند که توانسته‌اند نمایشگرهای هولوگرافیک سه‌بعدی واقع‌گرایانه‌ای را تنها با استفاده از صفحه لمسی آیفون ایجاد کنند. برای نشان‌دادن قابلیت‌های آن نیز آن‌ها یک نسخه نوری دولایه‌ای از یک تصویر سه‌بعدی تمام‌رنگی (تصویر بالا) ایجاد کرده‌اند.

در فناوری توسعه‌یافته توسط آن‌ها، اولین لایه توسط یک مدولاتور نور فضایی تولید می‌شود و لایه دوم توسط نمایشگر آیفون 14 نمایش داده می‌شود. این امر به محققان اجازه می‌دهد که تصاویر را برای ساخت یک صفحه‌نمایش هولوگرافیک با ظاهری واقعی که بسیار شبیه به تصاویر ایجاد‌شده توسط سیستم‌های لیزری گران‌قیمت است، تنظیم کنند.

«ریویچی هوریساکی»، مسئول این تیم تحقیقاتی از «دانشگاه توکیو» ژاپن، درباره مزایای این رویکرد می‌گوید:

«هرچند تکنیک‌های هولوگرافیک می‌توانند یک نمایش سه‌بعدی بسیار واقعی از اشیا ایجاد کنند، اما روش‌های سنتی چندان عملی نیستند، زیرا به منابع لیزری متکی هستند. لیزرها نور منسجمی از خود ساطع می‌کنند که کنترل آن آسان است، اما سیستم را پیچیده، گران‌قیمت و به‌طور بالقوه برای چشم مضر می‌کند.»

با وجود اینکه این فناوری ساده به‌نظر می‌رسد، اما همچنان با رویکرد بسیار پیچیده‌ای روبه‌رو هستیم که نیاز به مدل‌سازی فوق‌العاده دقیق برای ایجاد الگوریتم هماهنگی نور دارد. اما این رویکرد جدید نشان می‌دهد که می‌توانیم نمایشگرهای هولوگرافیک را بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر نسبت به سیستم‌های لیزری گران‌قیمتی که تاکنون از آن‌ها استفاده می‌شد، ایجاد کنیم.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی