ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تراشه‌های TSMC
کامپیوتر و سخت افزار

آمریکا تصاحب TSMC توسط چین را برای اقتصاد خود ویرانگر می‌داند

وزیر بازرگانی ایالات‌متحده می‌گوید که آمریکا بیش از هر کشوری به TSMC وابسته است و تصاحب این شرکت توسط چین، می‌تواند ویرانگر باشد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۱:۳۰

«جینا ریماندو»، وزیر بازرگانی آمریکا نسبت به پیامدهای احتمالی حمله چین به تایوان ابراز نگرانی کرد. او می‌گوید که اگر چین بخواهد به تایوان حمله کند و کنترل شرکت TSMC را در دست بگیرد، چنین رویدادی می‌تواند برای اقتصاد و تأمین قطعات فناوری حیاتی آمریکا «ویرانگر» باشد.

براساس گزارش رویترز، وزیر بازرگانی ایالات‌متحده می‌گوید که آمریکا بیش از هر کشوری به TSMC وابسته است. این کشور 92 درصد از تراشه‌های پیشرفته خود را از این شرکت تأمین می‌کند. البته جینا ریماندو هیچ پیش‌بینی و یا تخمینی درباره تهاجم احتمالی چین به تایوان ارائه نکرد، اما بر تأثیر جدی چنین اقداماتی بر آمریکا تأکید داشت.

درحالی‌که کارخانه‌های ساخت تراشه مختلفی در سراسر جهان وجود دارند، تنها TSMC و Samsung Foundry پردازنده‌های گوشی‌های هوشمند پیشرفته را با استفاده از فرایند 3 نانومتری تولید می‌کنند.

وابستگی آمریکا به TSMC تایوان

در پاسخ به این نگرانی‌ها، ایالات‌متحده گام‌های مهمی برای تقویت صنعت تولید تراشه در داخل خاک خود برداشته است. در ماه گذشته میلادی، دولت آمریکا گفت که یک بسته حمایتی متشکل از یارانه 6.6 میلیارد دلاری و وام‌های کم‌بهره تا سقف 5 میلیارد دلار را به TSMC اعطا خواهد کرد تا این شرکت تایوانی تأسیسات خود را در آریزونا احداث کند.

TSMC نیز متعهد شده است که سرمایه‌گذاری خود در ایالات‌متحده را افزایش چشمگیری بدهد. این شرکت قصد دارد کل سرمایه‌گذاری خود را از 40 میلیارد دلار اولیه به 65 میلیارد دلار در این کشور برساند. این سرمایه‌گذاری شامل ساخت سومین تأسیسات تولید تراشه در آریزونا تا سال 2030 خواهد بود.

همچنین دولت ایالات‌متحده تحت قانون CHIPS، قصد دارد توسعه تراشه‌ها توسط شرکت‌های آمریکایی را تسریع بخشد. اخیراً این کشور اعلام کرد که از شرکت‌هایی که روی فناوری «دوقلوی دیجیتالی» برای نیمه‌رساناها کار می‌کنند به مقدار 285 میلیون دلار حمایت مالی خواهد کرد.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی