
حجم کلاهبرداری و سرقت حوزه رمزارز در ۳ ماهه ابتدایی ۲۰۲۵ بیش از ۱.۶ میلیارد دلار بوده است
گروه لازاروس عامل بیشترین میزان خسارت در زمینه رمزارز طی سال جاری میلادی بوده و ضرر ۱.۵ میلیارد دلاری به بایبیت وارد کرده است.

گزارشها نشان میدهد که کلاهبرداریها و سرقت رمزارز موجب از دست رفتن حدود ۱.۶ میلیارد سرمایه در ۳ ماهه ابتدایی سال میلادی جاری شده است که مقدار زیادی از آن، به هک شدن صرافی بایبیت تعلق دارد.
موسسه CertiK بهتازگی گزارش مربوط به سرقت و کلاهبرداری در حوزه رمزارز طی ۳ ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۵ را منتشر کرده است که نشان میدهد طی ۱۹۷ مورد، حدود ۱.۶۷ میلیارد دلار از کاربران سرقت شده است. این مقدار در مقایسه با بازه مشابه زمانی در سال گذشته میلادی، شاهد رشد ۳۰۳ درصدی بوده و میانگین مبلغ سرقتی در هر مورد را هم به حدود ۹.۵ میلیون دلار رسانده است.
شایانذکر است که تلاش برای بازگرداندن رمزارزهای سرقت شده از طریق نهادهای قانونی و دیگر روشها با موفقیت چندانی همراه نبوده و تنها حدود ۶.۵ میلیون دلار (۰.۴ درصد) از مقدار گفته شده، بازیابی شده است. غیرقابل بازگشت بودن تراکنشها در بلاکچین، یکی از مهمترین دلایل دشواری بازیابی رمزارزهای سرقته شده است. به همین دلیل کاربران باید دقت بیشتری نسبت به حفظ امنیت کیف پولهای مجازی خود داشته باشند و نسبت به فریبها و ترفندهای کلاهبرداران آگاهی بیشتری پیدا کنند.

اگرچه رقم سرقت شده در حوزه رمزارز طی ۳ ماه اخیر بسیار چشمگیر بوده است؛ اما نباید فراموش کرد که حدود ۱.۵ میلیارد دلار آن تنها به هک شدن صرافی بایبیت تعلق دارد. در طی هک شدن صرافی مورد اشاره توسط گروه لازاروس که ارتباط نزدیکی با دولت کره شمالی دارد، مقادیر زیادی اتریوم به سرقت رفت. گفته میشود که رمزارزهای سرقتی توسط گروه لازاروس برای تامین مالی برنامههای کره شمالی و خرید تسلیحات توسط این کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
اصلیترین روشهای سرقت رمزارز چیست؟
آمارها نشان میدهد که پیچیدگی حملات در حوزه رمزارز نسبت به گذشته، افزایش محسوسی پیدا کرده است؛ در نتیجه پروژهها و موسسههای فعال در این زمینه باید تمرکز بیشتری روی تامین امنیت پلتفرمهای خود داشته باشند. هک شدن صرافی بایبیت مصداق نبود معیارهای امنیتی کافی است که به ضرر بزرگی برای این شرکت تبدیل شد. البته هک شدن مستقیم صرافی، هنوز در جایگاه بالایی میان روشهای مورد علاقه هکرها قرار ندارد و نفوذ به والت در کنار لو رفتن کلیدهای محرمانه و فیشینگ در صدر جدول قرار دارند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.