چرا طراحی آیفونها و گلکسیها چندین سال بدون تغییر باقی مانده است؟
اپل و سامسونگ رقابت بسیار زیادی در بازار موبایل دارند و همین چندی پیش، اپل بالاخره توانست در رتبه یک تولیدکننده موبایل قرار گیرد و به سلطه چندینساله رقیب کرهای خود پایان دهد. این دو اما در تکرار طراحی گوشیهای هوشمند خود نیز رقابت عجیبی دارند؛ رقابتی که به اندک تغییرات ممکن خلاصه شده است و حتی اگر یکی بهسراغ بدنه سرامیکی برود، آن یکی (همه میدانیم کدام) درجا همان جنس بدنه را برای پرچمدار بعدی خود انتخاب میکند. اما چهچیز باعث میشود طراحی این دو کمپانی بدون تغییر باقی بماند؟
تماشای ویدیو در یوتوب دیجیاتو
تماشای ویدیو در آپارات دیجیاتو
دلایل زیادی وجود دارد که طراحی یک محصول با تغییر هر نسل تفاوت نکند. یکی از این دلایل میتواند محدودیتهای تکنولوژی باشد. برای مثال، نمایشگر که بزرگترین جزء یک گوشی هوشمند بهحساب میآید، غیر از تاشدن یا رولشدن راهحل دیگری دارد؟ در همین راستا، سامسونگ برای آن دسته از کاربران که خلاقیت خونشان کم شده، گوشیهای سری فولد و فلیپ را تولید کرده است. اپل هم کلاً مسیر متفاوتی را پیش گرفته و با ویژن پرو، نوع دیگری از پردازش محیطی را هدف قرار داده است.
دلیل دیگر میتواند باتری باشد؛ باتری آخرین قطعه از هزاران قطعه موجود در یک گوشی هوشمند است که معمولاً دچار تغییرات اساسی میشود. سالیان سال است که تکنولوژی باتریها ثابت مانده یا تنها محدود به سرعت شارژ و نهایتاً چندلایهشدن آن شده است. البته از گوشه و کنار اخباری مبنی بر اختراع باتریهایی با دوام بالا و شارژدهی چندینساله به گوش میرسد، اما تا این تکنولوژیها وارد گوشیهای روزمره کاربران شود، سالها طول میکشد.
دلایل دیگری نیز وجود دارد که طراحی این گوشیها ثابت مانده است و دو بازیگر اصلی دنیای موبایل همانند همتایان چینی خود، هر ۳ ماه یک بار تغییرات طراحی را اعمال نمیکنند. در این ویدیوی دیجیاتو با جزئیات در مورد این موضوع صحبت کردهام؛ با دیجیاتو همراه باشید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.