ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آلودگی هوا
انرژی

دستاورد محققان دانشگاه کمبریج: تولید سوخت خودرو و هواپیما از آلودگی هوا

دستگاهی که محققان ساخته‌اند می‌تواند گام مهمی در مدیریت آلودگی‌های جوی باشد.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

محققان بریتانیایی در دانشگاه کمبریج موفق به ساخت دستگاهی مبتنی‌بر انرژی خورشیدی شده‌اند که می‌تواند آلودگی هوا را به سوخت خودرو و هواپیما تبدیل کند.

به گزارش نشریه ایندیپندنت، این رآکتور جدید را تیمی از محققان دانشگاه کمبریج ساخته‌اند و برای ساخت آن نیز از فرایند فتوسنتز الهام گرفته‌اند؛ یعنی این رآکتور برای تبدیل دی‌اکسیدکربن اتمسفر به گاز سنتز، به کابل یا باتری نیاز ندارد. ساخت چنین دستگاهی می‌تواند انقلابی در ابداعات محیط‌زیستی و پاک‌سازی هوای آلوده باشد.

این دستگاه می‌تواند جایگزینی مطمئن برای فرایند CCS باشد

رآکتور تولید سوخت از آلودگی هوا

به گفته محققان، رآکتور ساخته‌شده توسط آن‌ها می‌تواند راهی برای حل مشکل بحران آب‌وهوا و جایگزینی برای فناوری‌های کنونی جذب و ذخیره کربن (CCS) باشد. فرایندهای CCS پیش‌ازاین به‌عنوان راهی برای کاهش سرعت یا حتی معکوس‌کردن بدترین اثرات تغییرات آب‌وهوایی معرفی شده بود و دولت بریتانیا نیز اخیراً ۲۲ میلیارد پوند به این روش‌ها اختصاص داده بود.

البته کارشناسان به روش‌های فعلی CCS به‌دلیل مشکلاتی همچون مصرف بیش از حد انرژی و بازیافت‌نکردن CO2 جذب‌شده از هوا، انتقاد کرده‌اند. همچنین نگرانی‌های ایمنی زیادی نیز درباره ذخیره‌سازی CO2 تحت‌فشار زیر زمین وجود دارد.

دکتر «سایان کار» از گروه شیمی دانشگاه کمبریج دراین‌باره گفت: «دی‌اکسیدکربن گاز گلخانه‌ای مضری است اما می‌تواند بدون اثرگذاری روی گرمایش جهانی به مواد شیمیایی مفید تبدیل شود. اگر این دستگاه‌ها را در مقیاس بزرگ بسازیم، می‌توانیم 2 مشکل را هم‌زمان حل کنیم: حذف دی‌اکسیدکربن از جو و تولید جایگزینی پاک برای سوخت‌های فسیلی.»

آلودگی هوا

نحوه کار این رآکتور به این صورت است که شب از طریق فیلترهای خاص CO2 را از هوا جذب می‌کند و روز نیز از نور خورشید برای شروع واکنشی شیمیایی برای تبدیل آن به گاز سنتز بهره می‌گیرد. این گاز درنهایت می‌تواند جایگزین بنزین باشد. همچنین می‌توان از گاز سنتز برای تولید مواد شیمیایی و محصولات دارویی نیز استفاده کرد.

محققان اکنون امیدوارند بتوانند این فناوری را از طریق حمایت نهاد کمبریج اینترپرایز تجاری‌سازی کنند.

نتایج پژوهش محققان در Nature Energy منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی