ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سوئیس
انرژی

سوئیس دوستدار محیط‌زیست: سیستم انرژی سوئیس تا 2050 مستقل و بدون انتشار کربن می‌شود

برای دستیابی به اهداف اشاره‌شده، سوئیس باید تولید برق فتوولتائیک (PV) و بادی خود را افزایش دهد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۹:۰۰

محققان «دانشگاه اکول پلی‌تکنیک فدرال لوزان» EPFL و HES-SO Valais مدل‌سازی جدیدی برای سیستم انرژی سوئیس ارائه کرده‌اند که در آن به خنثی سازی کربن و استقلال انرژی این کشور تا سال 2050 اشاره شده است. همچنین گفته شده که هزینه‌های مربوط به سیستم انرژی آن در مقایسه با سال 2020، حدود 30 درصد کاهش پیدا می‌کند.

براساس گزارش‌های منتشرشده در این رابطه، ایجاد یک سیستم انرژی خنثی و مستقل در سال 2050 از نظر تئوری، با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر محلی استفاده‌نشده این کشور قابل دستیابی است. علاوه‌براین، هزینه‌های آن حتی از سیستم انرژی کشور در سال 2020 ارزان‌تر خواهد بود که براساس مدل‌سازی ارائه‌شده، تا 30 یا 32 درصد کاهش پیدا خواهد کرد.

سیستم انرژی سوییس

نیازهای سوئیس برای دستیابی به این اهداف

بااین‌حال، محققان گروه مهندسی فرایندهای صنعتی و سیستم‌های انرژی دانشکده مهندسی EPFL اعلام کرده‌اند که برای دستیابی به اهداف اشاره‌شده، سوئیس باید تولید برق فتوولتائیک (PV) و بادی را افزایش دهد و با پوشش 60 درصد از سقف‌های این کشور با سیستم‌های PV می‌توان به بهینه‌سازی اقتصادی انرژی دست پیدا کرد.

«یوناس اشنیدریگ»، محقق اصلی این پژوهش می‌گوید:

«سوئیس هنوز پتانسیل زیادی برای استفاده و بهره‌برداری از PV خورشیدی دارد. اگر از هر سه سقف، کمتر از دو مورد توسط آن‌ها پوشش داده شود، می‌توان به بهینه‌سازی اقتصادی دست یافت. در مرحله بعدی باید تعیین کرد که کدام سقف‌ها مناسب‌تر هستند.»

با توجه به اینکه خورشید در تابستان شدیدتر می‌تابد و باد در زمستان شدیدتر می‌وزد، پیداکردن تعادل مناسبی بین تولید برق و ذخیره‌سازی فصلی یک امر مهم محسوب می‌شود تا سوئیس بتواند انرژی موردنیاز خود در تمام زمان‌ها، به ویژه در فصل زمستان را تأمین کند.

محققان سوئیس درنهایت اشاره کرده‌اند که تفاوت اصلی مدل‌سازی آن‌ها به ماهیت هزینه‌ها مربوط می‌شود. به گفته آن‌ها، سیستم انرژی فعلی این کشور اساساً بر واردات متکی است تا سرمایه‌گذاری. بنابراین مصرف‌کنندگان با پرداخت هزینه مربوطه، از منابع و فناوری‌هایی استفاده می‌کنند که در خارج از سوئیس بهره‌برداری و سرمایه‌گذاری شده‌اند. درمقابل، سیستم آینده‌ای که اکنون مدل‌سازی شده، مبتنی بر سرمایه‌گذاری محلی است و در آن از منابع داخلی کشور استفاده خواهد شد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی