ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

محیط زیست

اولین پیش‌بینی آلودگی پلاستیک در آب‌وهوا؛ بارش ۴۰ کیلوگرم میکروپلاستیک در پاریس

پاریس برای اولین‌بار بین ۴۰ تا ۴۸ کیلوگرم میکروپلاستیک شناور در ۲۴ ساعت را در هوای خود تجربه خواهد کرد.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۵ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۷:۳۰

دیپلمات‌های ۱۷۵ کشور هفته آینده برای انجام مذاکرات مربوط به معاهدات جهانی پلاستیک در پاریس گرد هم می‌آیند. براساس اولین پیش‌بینی آب‌وهوایی مربوط به آلودگی میکروپلاستیک‌ها، پایتخت فرانسه هم‌زمان با مذاکرات پنج‌روزه، برای اولین‌بار بین ۴۰ تا ۴۸ کیلوگرم میکروپلاستیک شناور در ۲۴ ساعت را در هوای خود تجربه خواهد کرد.

این‌بار شاید دیپلمات‌ها مجبور باشند نه‌تنها چتری برای جلوگیری از خیس‌شدن در باران با خودشان به‌همراه داشته باشند، بلکه باید نگران میکروپلاستیک‌های مضر شناور هم باشند. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند که میکروپلاستیک‌های شناور در هوا شاید تا ده برابر رقم پیش‌بینی‌شده نیز افزایش پیدا کند.

«مارکوس گاور»، رئیس مرکز تحقیقات آلودگی‌های میکروپلاستیک در بنیاد Minderoo مستقر در پرث استرالیا می‌گوید: «با توجه به این پدیده، احتمالاً مذاکره‌کنندگان بیشتر روی موضوع آلودگی‌های میکروپلاستیک تمرکز خواهند کرد.»

ذرات میکروپلاستیک در محیط تجزیه شده و به‌صورت یک کوکتل سمی وارد بدن ما می‌شوند. آن‌ها می‌توانند به‌شکل غیرقابل‌تصوری به سلامتی ما آسیب وارد کنند.

نگرانی‌های زیادی در مورد تأثیر میکروپلاستیک‌ها بر محیط‌زیست در سال‌های اخیر مطرح شده است. در طبیعت، میکروپلاستیک‌های چندرنگ کمتر از ۵ میلی‌متر (۰.۲ اینچ) قطر دارند. این میکروپلاستیک‌ها در یخ‌های نزدیک قطب شمال و در دل ماهی‌هایی که در عمیق‌ترین و تاریک‌ترین نقاط اقیانوس‌ها حرکت می‌کنند، یافت شده‌اند.

براساس برنامه محیط‌زیست سازمان ملل، زباله‌های پلاستیکی هر سال بیش از یک میلیون پرنده دریایی و صد هزار پستاندار دریایی را از بین می‌برند. روزانه ۱۰ میلیون قطعه میکروپلاستیک وارد بدن نهنگ‌های آبی می‌شود. هر دقیقه معادل یک کامیون زباله وارد اقیانوس‌ها می‌شود. در انسان نیز قطعات میکروسکوپی پلاستیک در خون، شیر مادر و جفت شناسایی شده است.

«کریستوس سیمئونیدس»، متخصص اطفال، محقق بیمارستان تحقیقاتی کودکان مرداک و بنیاد میندرو می‌گوید: «در بدن ما، میکروپلاستیک‌هایی با ابعاد بین ۱۰ نانومتر تا یک میکرومتر وجود دارند. این میکروپلاستیک‌ها به‌احتمال‌زیاد از طریق غشای بیولوژیکی وارد بافت بدن می‌شوند.»

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی