پژوهشگران: گیاهخواران تنها بهاندازه 30 درصد گوشتخواران به محیطزیست آسیب میرسانند
دانشمندان در پژوهشی جدید دریافتهاند که اثر منفی گیاهخواری روی محیطزیست تنها بهاندازه 30 درصد کسانی است که گوشت زیادی مصرف میکنند.
میدانیم که تولید گوشت خوراکی اثر محیطزیستی بزرگی بر کره زمین میگذارد. اما کسانی که رژیم گیاهخواری را انتخاب میکنند، در مقایسه با افراد معمولی چقدر به حفظ زمین کمک میکنند؟ تحقیقی جدید نشان داده است که افراد گیاهخوار تنها بهاندازه 30 درصد گوشتخواران به محیطزیست آسیب میرسانند.
به گزارش TheConversation، محققان دانشگاه آکسفورد دادههای مربوط به رژیم غذایی 55 هزار نفر را بررسی و آنها را از طریق پنج مؤلفه کلیدی بررسی کردند: تولید گازهای گلخانهای، استفاده از زمین، استفاده از آب، آلودگی آب و زیان تنوع زیستی. نتیجه این بود که افراد با رژیم گیاهخواری مطلق (وگان) در مقایسه با رژیمی که سطح بالایی از گوشت در آن وجود دارد، بسیار کمتر به محیطزیست صدمه میزنند.
دادههای این مطالعه از پژوهشی بزرگ درباره سرطان و تغذیه بهدست آمده که به مدت بیش از دو دهه در بریتانیا ادامه داشته است. این افراد گفته بودند در طول 12 ماه گذشته چه خوراکیهایی را مصرف کردهاند و بعد دانشمندان آنها را در شش گروه دستهبندی کردند: گیاهخواری مطلق (Vegan)، گیاهخواری (Vegetarian)، ماهیخواری، و گوشتخواری کم، متوسط و زیاد.
پژوهشگران سپس این اطلاعات را با پایگاه دادهای از میزان اثرگذاری 57 هزار غذا بر محیطزیست مقایسه کردند. این پایگاه داده در نظر میگرفت که هر غذا چگونه و کجا تولید شده است. برای مثال، اثر محیطزیستی هویجی که در اسپانیا در گلخانه تولید میشد با هویجی که روی زمین کشاورزی در بریتانیا بهدست میآمد، متفاوت بود.
گیاهخواری به نفع حفظ محیطزیست در زمین است
محققان میگویند در انتها متوجه شدند که رژیمهای غذایی گوناگون میتوانند اثر متفاوتی بر محیطزیست داشته باشند. رژیمهای گیاهخواری مطلق حتی با کمترین پایداری همچنان از پایدارترین رژیمهای گوشتخواری برای زمین مفیدترند.
رژیمهایی که محصولات حیوانی بیشتری دارند، اثر بالاتری روی زمین میگذارند. محققان میگویند محصولات گوشتی و لبنی بهازای هر واحد غذایی چیزی بین سه تا 100 برابر محصولات گیاهی روی محیطزیست اثر میگذارند.
رژیم افراد گیاهخوار تنها حدود 25 درصد رژیم گوشتخواران گازهای گلخانهای تولید میکند. این رقم درزمینه استفاده از زمین هم 25 درصد، درزمینه استفاده از آب 46 درصد، آلودگی آب 27 درصد و تنوع زیستی 34 درصد است. محققان میگویند استفاده کمتر از گوشت میتواند اثر محیطزیستی این رژیم را به 70 درصد رژیمهای پرگوشت برساند. بنابراین لازم نیست همه مردم یکباره بهطور کامل گیاهخوار شوند.
نتایج این تحقیق در مجله Nature Food منتشر شده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
کلا این پژوهشگران حرف مفت زیاد میزنن رژیم گیاه خواری و گوشت و هر چیز دیگه حرف مفت هستش آدم باید از هر گروه غذایی به اعتدال مصرف کنه و رعایت کنه همین ها بودن میگفتن برای پیشگری از کرونا باید واکسن بزنید ولی در عمل دیده شد بیشترین کسایی که قربانی کرونا شدن همینا بودن که واکسن زدن
اسلام یه چیز رو گفت دیگه تمومه! باید رعایت کنی والسلام و امیدوارم این پژوهشگران از همونایی نباشندکه میگفتند آقا واکسن بزنید حتما! هیچی دیگه همین بود حرفم