ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی
مالی و سرمایه گذاری

عربستان سعودی ظاهراً می‌خواهد 40 میلیارد دلار در حوزه هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کند

این صندوق عربستان سعودی را به یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران جهان در زمینه هوش مصنوعی تبدیل خواهد کرد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۸:۳۰

دولت عربستان سعودی ظاهراً قصد دارد صندوقی به ارزش 40 میلیارد دلار برای سرمایه‌گذاری روی هوش مصنوعی ایجاد کند.

براساس گزارش نیویوک‌تایمز، به‌نقل از سه فرد آگاه به برنامه‌های عربستان، در هفته‌های اخیر، نمایندگان صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان سعودی درباره مشارکت احتمالی با آندریسن هوروویتز (Andreessen Horowitz)، یکی از شرکت‌های بزرگ حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر سیلیکون ولی و سرمایه‌گذاران دیگر درحال مذاکره بوده‌اند.

این صندوق عربستان سعودی را به یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران جهان در زمینه هوش مصنوعی تبدیل خواهد کرد. این اقدام همچنین جاه‌طلبی‌های تجاری این کشور نفت‌خیز و تلاش آن‌ها برای تنوع‌بخشیدن به اقتصاد و تثبیت خود به‌عنوان یک بازیگر تأثیرگذار در حوزه ژئوپلیتیک را به‌نمایش می‌گذارد. عربستان اهداف خود را با تکیه بر صندوق دارایی مستقل خود که ارزشی بیشتر از 900 میلیارد دلار دارد، دنبال می‌کند.

صندوق فناوری سعودی که با کمک بانک‌های وال استریت هدایت می‌شود، جدیدترین تلاش بالقوه در حوزه‌ای خواهد بود که بسیار سودآور است. درحال‌حاضر هیاهوی جهانی بسیار زیادی پیرامون هوش مصنوعی وجود دارد و همین امر باعث شده تا ارزش شرکت‌های خصوصی و دولتی افزایش پیدا کند، درحالی که سرمایه‌گذاران برای ساخت انویدیا یا OpenAI بعدی با یکدیگر رقابت می‌کنند.

برای مثال، استارتاپ Anthropic که روی هوش مصنوعی تمرکز دارد، تنها در یک سال بیش از 7 میلیارد دلار سرمایه جمع‌آوری کرده است.

«سم آلتمن»، مدیرعامل استارتاپ OpenAI خالق ChatGPT نیز اخیراً با یک شرکت مستقر در ابوظبی برای سرمایه‌گذاری روی پروژه جاه‌طلبانه OpenAI برای ساخت تراشه‌های هوش مصنوعی خود مذاکره کرده بود. OpenAI قصد دارد با راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار نیمه‌هادی، وابستگی خود به تراشه‌های پیشرفته ساخته‌شده توسط انویدیا را کاهش دهد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی