ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

توشیبا
مالی و سرمایه گذاری

توشیبا با اعلام قرارداد 14 میلیارد دلاری با JIP، به یک شرکت خصوصی تبدیل می‌شود

JIP به اندازه 78.65 درصد از سهام توشیبا را خریداری کرده است و با یک قرارداد 14 میلیارد دلاری قصد خصوصی‌سازی آن را دارد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ | ۰۹:۳۰

توشیبا پیشنهاد مناقصه 14 میلیارد دلاری شرکت سهامی خاص Japan Industrial Partners را پذیرفته است، معامله‌ای که راه را برای خصوصی شدن این مجموعه صنعتی هموار می‌کند.

به گزارش رویترز، کنسرسیومی به رهبری Japan Industrial Partners یا به اختصار JIP به اندازه 78.65 درصد از سهام توشیبا را خریداری کرده است. با این وجود JIP اکنون مالک بیش از دو سوم از سهم این شرکت است که به آن اجازه می‌دهد قراردادی 14 میلیارد دلاری را برای خصوصی کردن توشیبا تکمیل کند.

قدمت توشیبا که در زمینه طراحی و تولید تجهیزات ارتباطاتی، قطعات الکترونیکی، سامانه‌های برق و تجهیزات نیروگاهی و لوازم خانگی فعالیت می‌کند به سال 1875 برمی‌گردد و با وجود این معامله، سهام آن می‌تواند تا پایان سال جاری از بازار سهام خارج شود.

«تارو شیمادا»، رئیس و مدیرعامل توشیبا در بیانیه‌ای گفت که «این شرکت اکنون با سهامدار جدید خود گامی بزرگ به سوی آینده‌ای جدید خواهد داشت». با وجود این معامله، شیمادا همچنان مدیرعامل توشیبا باقی خواهد ماند.

معاملات سهام توشیبا در سال 1949 و پس از خارج شدن ژاپن از ویرانی‌های جنگ جهانی دوم بازگشایی شد. فعالیت‌های این غول ژاپنی از لوازم الکترونیکی خانگی گرفته تا نیروگاه‌های هسته‌ای را شامل می‌شود و دهه‌ها پس از جنگ جهانی دوم نماد بهبود اقتصادی و صنعت فناوری این کشور بود.

مشکلات توشیبا در سال‌های گذشته

با این حال، غول مستقر در توکیو طی سال‌های گذشته با چندین شکست بزرگ مواجه شده است. سال 2015 این شرکت اعتراف کرد که سود خود را طی شش سال به‌اندازه بیش از یک میلیارد دلار بیشتر اعلام کرده است و همین امر باعث شد تا جریمه‌ای 7.37 میلیارد ینی (47 میلیون دلار) پرداخت کند که در آن زمان، بزرگ‌ترین جریمه در تاریخ ژاپن محسوب می‌شد. دو سال بعد نیز این شرکت زیان‌های عمده‌ای را برای کسب‌و‌کار انرژی هسته‌ای خود در ایالات متحده که Westinghouse نام دارد گزارش کرد.

تمام این موارد توشیبا را در معرض خطر ورشکستگی قرار داد و برای جلوگیری از آن، شرکت ژاپنی مجبور شد تا کسب‌و‌کار تراشه‌های حافظه خود را در سال 2018 به فروش برساند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی