ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

عینک هوشمند Quark AI Glasses علی‌بابا
گجت ها

علی‌بابا از اولین عینک هوشمند خود رونمایی کرد؛ مجهز به هوش مصنوعی Qwen

غول فناوری چین با معرفی اولین عینک هوشمند خود تحت عنوان Quark به‌طور رسمی با شرکت‌هایی نظیر متا وارد رقابت شد.

مهدی فروغی
نوشته شده توسط مهدی فروغی | ۶ مرداد ۱۴۰۴ | ۱۳:۳۰

شرکت چینی علی‌بابا با رونمایی از نخستین عینک هوش مصنوعی خود با نام Quark AI Glasses در کنفرانس جهانی هوش مصنوعی (WAIC) در شانگهای، رسماً ورود خود به بازار عینک‌های هوشمند را اعلام کرد.

براساس گزارش‌ها، این محصول که به مدل زبانی بزرگ Qwen و دستیار هوش مصنوعی Quark مجهز است، بخشی از تلاش گسترده علی‌بابا برای تثبیت جایگاه خود در عرصه هوش مصنوعی محسوب می‌شود و قرار است تا پایان سال 2025 در چین عرضه شود.

عینک هوشمند Quark علی‌بابا

عینک Quark با هدف رفع نواقص موجود در محصولات مشابه طراحی شده است. علی‌بابا اعلام کرده این عینک مشکلاتی نظیر شارژدهی کوتاه، تجربه کاربری ضعیف و تعامل محدود با هوش مصنوعی را برطرف می‌کند. طبق اعلام شرکت، دسته‌های عینک 40 درصد کوچک‌تر از استانداردهای رایج بوده و فریم آن نیز باریک‌تر است. همچنین از تراشه اختصاصی اسنپدراگون AR1 ساخت کوالکام بهره می‌برد و از دو سیستم‌عامل اندروید و RTOS استفاده می‌کند. RTOS مخصوص اجرای وظایفی است که از نظر زمانی حساس هستند.

عینک هوشمند Quark AI Glasses علی‌بابا

این عینک قابلیت‌هایی مانند تماس بدون دست، پخش موسیقی، ترجمه زنده زبان، رونویسی مکالمات، و دوربین داخلی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. همچنین با اکوسیستم نرم‌افزاری علی‌بابا مانند Taobao ،Amap و Alipay یکپارچه شده است. کاربران می‌توانند با استفاده از این عینک، قیمت کالاها را در Taobao اسکن کنند، هنگام راه رفتن یا دوچرخه‌سواری از Amap برای مسیریابی استفاده کنند، و با اسکن QR کد فروشندگان، پرداخت‌های خود را از طریق Alipay انجام دهند.

«سونگ گانگ»، رئیس بخش پایانه‌های هوشمند علی‌بابا، در WAIC تأکید کرد:

«عینک‌های هوش مصنوعی به نسل جدیدی از فناوری‌های پوشیدنی تبدیل خواهند شد که با ایفای نقش به‌عنوان همراهی هوشمند، توانایی‌های حسی و ادراکی انسان را گسترش می‌دهند.»

علی‌بابا که در فوریه اعلام کرده بود 53 میلیارد دلار طی سه سال آینده در زیرساخت‌های هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری خواهد کرد، هم‌اکنون تمرکز خود را بر توسعه نرم‌افزار و سخت‌افزار مبتنی بر مدل Qwen گذاشته است. همچنین نسخه جدید Quark را از یک ابزار جستجو به دستیار هوش مصنوعی همه‌کاره تبدیل کرده است.

با این اقدام، علی‌بابا در رقابت مستقیم با شرکت‌هایی چون متا، شیائومی، Rokid و Xreal قرار گرفته است که در ماه‌های اخیر محصولات مشابهی در بازار چین معرفی کرده‌اند.

مهدی فروغی

فارغ‌التحصیل شیمی دانشگاه تهران و ارشد زبان انگلیسی، اما عشق اصلیم سینماست؛ دنیایی که همیشه در آن غرق می‌شوم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی